Ένας άνδρας έχασε σήμερα τη ζωή του αφού τον κατασπάραξε καρχαρίας ενώ κολυμπούσε σε δημοφιλή παραλία της Δυτικής Αυστραλίας, σε ένα τρομακτικό σκηνικό.
Ο άνδρας δέχθηκε επίθεση από έναν «θηριώδη» καρχαρία σε απόσταση περίπου 50 μέτρων από την παραλία Σορέντο, ένα δημοφιλές σημείο για κολύμπιμ περίπου 20 χιλιόμετρα από το Περθ.
Μία νοσηλεύτρια που ήταν μπροστά στο περιστατικό δήλωσε στην εφημερίδα Sydney Morning Herald ότι είδε τον καρχαρία να έχει «κατασπαράξει» τον άνδρα και τον «πετά πέρα-δώθε σαν ψάρι».
Άλλη αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο κρατικό δίκτυο ABC ότι είδε αίμα στο νερό μετά την επίθεση.
«Ο φίλος μου είπε, "Τζακ, νομίζω ότι έγινε επίθεση καρχαρία", και κοίταξα έξω στον ωκεανό και μπορούσα να δω μια λίμνη αίματος», δήλωσε η Τζάκι Ραπάικ στο Australian Broadcasting Corp.
Ο ντόπιος Ράιαν Ρόου έφτασε στην παραλία λίγο αργότερα και είπε ότι ένας περαστικός του είπε ότι «κάποιος είχε δαγκωθεί από καρχαρία».
«Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι υπήρχε τόσο πολύ αίμα (που είχε) βγει από ένα ανθρώπινο σώμα», δήλωσε ο Ρόου στην εφημερίδα The West Australian.
Εκλεισαν όλες οι παραλίες της περιοχής - Ψάχνουν τον καρχαρία
Το νέο τραγικό περιστατικό συνέβη μερικές ημέρες μετά την επίθεση λαρχαρία σε 56χρονο σέρφερ στην Παραλία Γκλένφιλντ, στην ίδια πολιτεία, στην οποία ο άνδρας φέρεται να έχασε το πόδι του.
Μετά τον θάνατο του άτυχου κολυμβητή, οι αρχές ξεκίνησαν εκτεταμένη έρευνα από αέρος και διά θαλάσσης για τον εντοπισμό του καρχαρία.
Παράλληλα, το τοπικό συμβούλιο δήλωσε ότι έκλεισε για τους λουόμενους όλες τις παραλίες που είναι υπό τη δικαιοδοσία του.
Από τις αρχές του έτους, η Αυστραλία έχει καταγράψει τέσσερις θανάσιμες επιθέσεις καρχαρία, δύο εκ των οποίων στα ανοικτά των δυτικών παραλίων της.