Έδωσαν επιταγή 2,5 εκατ. δολαρίων στον ήρωα του μακελειού της Αυστραλίας -«Το αξίζω;» ρώτησε [βίντεο] - iefimerida.gr

Έδωσαν επιταγή 2,5 εκατ. δολαρίων στον ήρωα του μακελειού της Αυστραλίας -«Το αξίζω;» ρώτησε [βίντεο]

Αυστραλία
Έδωσαν επιταγή 2,5 εκατ. δολαρίων στον ήρωα του Μπόνταϊ / Φωτογραφία: Instagram
EΠΙΜΕΛΕΙΑ:
ΕΛΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ

Ο Άχμεντ Αλ-Άχμεντ, ο ήρωας που αφόπλισε έναν ένοπλο κατά τη διάρκεια των τρομοκρατικών επιθέσεων στην παραλία Μπόνταϊ της Αυστραλίας, έλαβε μια επιταγή 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Την επιταγή τού την παρέδωσε ο Zachery Dereniowski, ένας Καναδός influencer που συνδιοργάνωσε τη διαδικτυακή καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων.

Αφού ενημέρωσε τον 42χρονο πατέρα δύο παιδιών, που γεννήθηκε στη Συρία και μετανάστευσε στην Αυστραλία, ότι 43.000 άνθρωποι απ' όλο τον κόσμο δώρισαν χρήματα για να τιμήσουν την ανδρεία του, ο Αλ-Άχμεντ ρώτησε: «Το αξίζω;». «Κάθε δεκάρα», απάντησε ο Dereniowski.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην ερώτηση τι θα έλεγε στις δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που δώρισαν χρήματα, το μήνυμα του Αλ-Αχμέντ ήταν ειρήνης και ενότητας. «Να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλον, όλοι οι άνθρωποι, και να ξεχάσουμε όλα τα κακά πίσω από την πλάτη μας και να συνεχίσουμε να σώζουμε ζωές. Σώστε ζωές».

Όσοι παρακολούθησαν το βίντεο συγκινήθηκαν από τη σεμνότητα του 42χρονου που, διακινδυνεύοντας την ίδια του τη ζωή, αφόπλισε τον 50χρονο Σατζίντ Άκραμ, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης στην παραλία Μπόνταϊ, είπε: «Ήταν μια ωραία μέρα, όλοι διασκέδαζαν, γιόρταζαν με τα παιδιά τους, γυναίκες, άνδρες, έφηβοι. Όλοι ήταν χαρούμενοι… αξίζουν να απολαμβάνουν και είναι δικαίωμά τους. Αυτή η χώρα είναι η καλύτερη χώρα στον κόσμο… Δεν πρόκειται να μένουμε άπραγοι και να συνεχίσουμε να παρακολουθούμε, φτάνει πια. Ο Θεός να φυλάει την Αυστραλία».

Σημειώνεται ότι η εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για τον Αλ-Άχμεντ προσείλκυσε διεθνή προσοχή, ενώ σε δωρεά προχώρησε και ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Άκμαν προσφέροντας 99.999 δολάρια.

Η εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων έγινε από την CarHub Australia και είναι μία από τις πολλές που ξεκίνησαν τις ημέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση. Οι συνολικές δωρεές σε επαληθευμένες καμπάνιες GoFundMe ανέρχονται πλέον σε περίπου 5 εκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν 800.000 δολαρίων για την οικογένεια του νεότερου θύματος, της δεκάχρονης Ματίλντα.

Πάνω από 650.000 δολάρια έχουν συγκεντρωθεί για τη Σοφία, 61 ετών, και τον Μπόρις Γκούρμαν, 69 ετών, οι οποίοι επίσης χαρακτηρίστηκαν ήρωες αφού σκοτώθηκαν προσπαθώντας να βάλουν γρήγορα τέλος στην επίθεση. Οι δωρεές στην οικογένεια του ραβίνου Eli Schlanger ξεπέρασαν τα 360.000 δολάρια και άλλα 72.000 δολάρια έχουν συγκεντρωθεί για τον Boris Tetleroyd, ο οποίος δέχθηκε πυρά μαζί με τον γιο του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ