Axios: Η Κούβα μελετά επίθεση με drones στη βάση των ΗΠΑ στον Κόλπο του Γκουαντάναμο και σε αμερικανικά πλοία - iefimerida.gr

Axios: Η Κούβα μελετά επίθεση με drones στη βάση των ΗΠΑ στον Κόλπο του Γκουαντάναμο και σε αμερικανικά πλοία

drones
Heron TP drone © AP Photo/Ariel Schalit, File
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Κούβα έχει αποκτήσει περισσότερα από 300 στρατιωτικά drones, ανέφερε σήμερα ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το Axios, επικαλούμενο διαβαθμισμένες πληροφορίες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, η Κούβα πρόσφατα άρχισε να συζητάει σχέδια για να τα χρησιμοποιήσει και να επιτεθεί κατά της αμερικανικής ναυτικής βάσης στον Κόλπο του Γκουαντάναμο, κατά αμερικανικών πλοίων και πιθανόν κατά του εξωτικού νησιού Κι Γουέστ, σε απόσταση 90 μιλίων (144,8 χιλιομέτρων) από την Αβάνα.

Οι πληροφορίες αυτές είναι ενδεχόμενο να αποτελέσουν πρόφαση για την ανάληψη αμερικανικής στρατιωτικής δράσης, ενώ δείχνουν τον βαθμό στον οποίο η κυβέρνηση Τραμπ αξιολογεί την Κούβα ως απειλή, εξαιτίας των εξελίξεων στον πόλεμο των drones, αλλά και της παρουσίας Ιρανών στρατιωτικών συμβούλων στην Αβάνα, δήλωσε στο Axios ένας Αμερικανός υψηλόβαθμος αξιωματούχος.

Το πρακτορείο Reuters δεν στάθηκε δυνατό να επιβεβαιώσει την αναφορά του Axios.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κούβα ΗΠΑ drones
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ