Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Ντόναλντ Τραμπ με τον Φρίντριχ Μερτς, ο Γερμανός καγκελάριος έκανε μια αναφορά στην αυριανή (6/6) επέτειο της Απόβασης στη Νορμανδία.
Με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Μερτς σημείωσε ότι «αύριο είναι η επέτειος της D-Day, όταν οι Αμερικανοί τελειώσατε τον πόλεμο στην Ευρώπη. Και νομίζω πως είναι στο χέρι σας…» είπε, και ενώ προσπαθούσε να μιλήσει για την Ουκρανία τον διέκοψε ο Τραμπ, λέγοντάς του «δεν ήταν καλή μέρα για εσάς».
Ο Μερτς δεν… χάρηκε καθόλου από το κακόγουστο αστείο του Τραμπ και με σοβαρό ύφος απάντησε: «Δεν ήταν. Μακροπρόθεσμα όμως ήταν η απελευθέρωση της χώρας μου από τη δικτατορία των ναζί».
«Αλήθεια είναι» είπε ο Τραμπ, που μάλλον κατάλαβε ότι το σχόλιό του δεν εκτιμήθηκε και τόσο.
«Και σας χρωστάμε γι’ αυτό. Γι' αυτό λέω ότι οι ΗΠΑ είναι σε ισχυρή θέση να τελειώσουν αυτόν τον πόλεμο (στην Ουκρανία). Οπότε ας μιλήσουμε για το τι μπορούμε να κάνουμε μαζί για να υποστηρίξουμε την Ουκρανία και να πιέσουμε περισσότερο τη Ρωσία» συμπλήρωσε ο Μερτς.
Δείτε το στιγμιότυπο: