Ο κορωνοϊός απειλεί τον ζωολογικό κήπο του Λονδίνου -Μηδενικά έσοδα, φιλοξενούν 20.000 ζώα - iefimerida.gr

Ο κορωνοϊός απειλεί τον ζωολογικό κήπο του Λονδίνου -Μηδενικά έσοδα, φιλοξενούν 20.000 ζώα

λεμουριοι στον ζωολογικο κηπο
Ζωολογικός κήπος Λονδίνου, apimages
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο βρετανός φυσιοδίφης Ντέιβιντ Ατένμπορο κάλεσε τους δωρητές να σπεύσουν προς διάσωση της ένωσης που διαχειρίζεται τον ζωολογικό κήπο του Λονδίνου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επιβίωση του ζωολογικού κήπου απειλείται από την κρίση του νέου κορωνοϊού.«Χωρίς τη βοήθειά σας, μπορεί να βρεθούμε αντιμέτωποι με το κλείσιμο του παλαιότερου επιστημονικού ζωολογικού κήπου του κόσμου» και μιας ένωσης που «έχει εδώ και 200 χρόνια εξαιρετική συνεισφορά στην προστασία και την κατανόηση της πανίδας και της χλωρίδας», δηλώνει ο 94χρονος επιστήμονας σε ένα βίντεο.

Έκκληση για δωρεές για τον ζωολογικό κήπο

Το βίντεο αναρτήθηκε σήμερα στη σελίδα της Ζωολογικής Εταιρείας Λονδίνου στην οποία γίνεται έκκληση για δωρεές. Η Ζωολογική Εταιρεία Λονδίνου είναι μια ένωση που ιδρύθηκε το 1826 για να υποστηρίζει προγράμματα προστασίας των ζώων σε περίπου 50 χώρες και διαχειρίζεται δύο ζωολογικούς κήπους, στο Λονδίνο και το Γουίπσνεϊντ, 60 χλμ. βορειοδυτικά της πρωτεύουσας.

Η Ζωολογική Εταιρεία Λονδίνου υποχρεώθηκε να κλείσει τις εγκαταστάσεις της για το κοινό εξαιτίας της πανδημίας και ελπίζει τώρα να συγκεντρώσει ένα εκατομμύριο στερλίνες (1,12 εκατ. ευρώ) για να εξασφαλίσει το μέλλον τους και το μέλλον των 20.000 ζώων που ζουν σ' αυτές, μεταξύ των οποίων απειλούμενα είδη, «από μικροσκοπικούς βατράχους μέχρι μεγαλοπρεπείς τίγρεις», τόνισε ο φυσιοδίφης.

Παρόλο που οι δύο αυτοί χώροι άνοιξαν και πάλι τις πύλες τους μετά τη χαλάρωση του lockdown και έχουν «περιορισμένο αριθμό επισκεπτών», η Ζωολογική Εταιρεία Λονδίνου αντιμετωπίζει «τεράστια οικονομική πίεση», σύμφωνα με τον διευθυντή της, τον Ντόμινικ Τζέρμι. «Και χωρίς χρήματα, η κρίσιμης σημασίας δουλειά μας δεν μπορεί να συνεχισθεί», υπογραμμίζει στη σελίδα της η ένωση. Επιπλέον της δουλειάς της για την προστασία της πανίδας και της χλωρίδας, η ένωση είναι επίσης «στην αιχμή του δόρατος της έρευνας για να κατανοήσουμε πώς ασθένειες, όπως οι κορονοϊοί, μεταδίδονται από την άγρια πανίδα στον άνθρωπο», πρόσθεσε. «Όμως έχουμε ανάγκη βοήθειας για να συνεχίσουμε».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ