Στην… πολεμοχαρή δήλωση του πρώην Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ απάντησε ο Ντόναλντ Τραμπ, προτάσσοντας τη δύναμη που έχουν τα πυρηνικά υποβρύχια των ΗΠΑ.
Το μεσημέρι ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ έγραψε στο X ότι τα αμερικανικά χτυπήματα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν δεν επέφεραν ουσιαστικό πλήγμα στην πρόθεση του ισλαμιστικού κράτους να κατασκευάσει πυρηνικό όπλο, αλλά και ότι υπάρχουν χώρες που θα προμήθευαν το Ιράν με πυρηνικές κεφαλές.
Οργισμένη ήταν η απάντηση του Αμερικανού προέδρου:
«Άκουσα τον πρώην πρόεδρο Μεντβέντεφ, από τη Ρωσία, να πετάει χαλαρά τη "λέξη με Π" (Πυρηνικά!), και να λέει ότι αυτός και άλλες χώρες θα προμήθευαν το Ιράν με πυρηνικές κεφαλές; Το είπε πράγματι αυτό ή είναι προϊόν της φαντασίας μου; Αν το είπε, και αν επιβεβαιώνεται, παρακαλώ ενημερώστε με ΑΜΕΣΑ. Η λέξη με ''Π'' δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται τόσο ελαφρά. Μάλλον γι’ αυτό είναι ο Πούτιν ''ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ''».
Στη συνέχεια, ο Αμερικανός πρόεδρος προχώρησε σε έμμεση απειλή, λέγοντας πως τα πυρηνικά υποβρύχια των ΗΠΑ είναι «τα πιο ισχυρά και θανατηφόρα όπλα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ».
«Παρεμπιπτόντως, αν κάποιος εντυπωσιάστηκε από τον εξοπλισμό μας το Σαββατοκύριακο, να ξέρετε πως μακράν το ισχυρότερο και πιο προηγμένο σύστημα που διαθέτουμε -20 χρόνια μπροστά από τον ανταγωνισμό- είναι τα Πυρηνικά Υποβρύχιά μας. Είναι τα πιο ισχυρά και θανατηφόρα όπλα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ, και μόλις εκτόξευσαν 30 Τόμαχοκ - και οι 30 χτύπησαν τους στόχους τους με απόλυτη ακρίβεια».
«Έτσι λοιπόν, εκτός από τους εξαιρετικούς πιλότους μας, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κυβερνήτη και το πλήρωμα!», κατέληξε στην ανάρτησή του ο Τραμπ.