Η «απαγωγή από εξωγήινους» που συγκλόνισε τον κόσμο -Είναι αυτή η πιο πιστευτή ιστορία; Τι υποστήριξαν ψαράδες - iefimerida.gr

Η «απαγωγή από εξωγήινους» που συγκλόνισε τον κόσμο -Είναι αυτή η πιο πιστευτή ιστορία; Τι υποστήριξαν ψαράδες

Ο Calvin Parker και ο Charles Hickson ισχυρίστηκαν ότι απήχθησαν από εξωγήινους ενώ ψάρευαν το 1973
Ο Calvin Parker και ο Charles Hickson ισχυρίστηκαν ότι απήχθησαν από εξωγήινους ενώ ψάρευαν το 1973
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τελικά υπάρχουν ή δεν υπάρχουν εξωγήινοι; Πρόσφατα, η NASA έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα μεγάλης έρευνας για τα UFO, που πραγματοποίησε ομάδα ειδικών, ενώ προχώρησε και σε συνέντευξη Τύπου για να απαντήσει σε ερωτήσεις.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η NASA δήλωσε ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή στοιχεία που να αποτελούν αποδείξεις για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής. Ωστόσο, η υπηρεσία δεν απέκλεισε τίποτα και εξέφρασε τα συμπεράσματα της έρευνας με προσοχή, ενώ ο διοικητής της είπε ότι, προσωπικά, πιστεύει ότι υπάρχουν εξωγήινοι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έστω και λίγο να έχει ασχοληθεί κάποιος με το θέμα «εξωγήινοι» σίγουρα θα έχει ακούσει και τις θεωρίες περί «απαγωγής από εξωγήινους», οι περισσότερες από τις οποίος κατηγοριοποιούνται ως «αστείες» και «γραφικές».

Ωστόσο, υπάρχει μία περίπτωση, η οποία έχει περιγραφεί ως «μία από τις πιο αξιόπιστες ιστορίες απαγωγής από εξωγήινους στην ιστορία».

Τώρα, 50 χρόνια μετά, νέα στοιχεία έχουν έρθει στο φως, τα οποία, σύμφωνα με τους ειδικούς των ΑΤΙΑ, αποδεικνύουν ότι μια στενή συνάντηση έλαβε χώρα στον ποταμό Pascagoula του Μισισιπή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η «απαγωγή» από τους εξωγήινους

Στις 11 Οκτωβρίου του 1973, δύο ψαράδες απολάμβαναν μια εξόρμηση μετά τη δουλειά τους, όταν άκουσαν έναν παράξενο ήχο και είδαν μπλε φώτα που αναβόσβηναν, τα οποία αρχικά νόμιζαν ότι ανήκαν σε ένα περιπολικό της αστυνομίας.

Αντ' αυτού, ένα αιωρούμενο σκάφος οβάλ σχήματος αναδύθηκε. Από αυτό, είπαν στους ερευνητές, βγήκαν οι απαγωγείς τους - τρία «πλάσματα» με «ρομποτικά σχισμένα στόματα» που τους πήραν στο σκάφος και τους εξέτασαν σωματικά.

Οι συνάδελφοι Calvin Parker και Charles Hickson κατάφεραν να ξεφύγουν από τη δοκιμασία, ζαλισμένοι, μπερδεμένοι και με κάτι περισσότερο από τραύματα από τσιμπήματα.

Οι επιστήμονες Δρ. Τζέιμς Χάρντλερ, και ο Δρ. Άλεν Χάινεκ καθώς ανακρίνουν τους Κάλβιν Πάρκερ και Τσαρλς Χίκσον σε σχέση με τη μεταφορά τους σε ένα διαστημόπλοιο
Οι επιστήμονες Δρ. Τζέιμς Χάρντλερ, και ο Δρ. Άλεν Χάινεκ καθώς ανακρίνουν τους Κάλβιν Πάρκερ και Τσαρλς Χίκσον σε σχέση με τη μεταφορά τους σε ένα διαστημόπλοιο / Φωτογραφία: Getty Images
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα τραύματά τους έχουν περιγραφεί ως «φυσικές αποδείξεις», οι οποίες, σύμφωνα με τους λάτρεις των UFO, καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς των σκεπτικιστών ότι όλα ήταν στο μυαλό των ανδρών. Και τώρα, για πρώτη φορά, δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες των τραυμάτων.

Οι πρωτόγνωρες φωτογραφίες και οι μαρτυρίες των ανδρών έχουν δημοσιευτεί από ερευνητές UFO, οι οποίοι λένε ότι αποτελούν «πρωτοφανή» αποδεικτικά στοιχεία για τον ερχομό εξωγήινων μορφών ζωής στη γη.

«Η πιο πιστευτή ιστορία θέασης εξωγήινων»

Ο Philip Mantle μελετά τις θεάσεις UFO εδώ και δεκαετίες και δήλωσε ότι βρίσκει την υπόθεση των Parker και Hickson, που τώρα ενισχύεται από τα νέα στοιχεία, την πιο πιστευτή που έχει συναντήσει.

«Ερευνώ ΑΤΙΑ εδώ και σαράντα χρόνια και δεν έχω συναντήσει ποτέ και πουθενά κάτι τέτοιο. Είναι μια άνευ προηγουμένου, φυσική απόδειξη ότι κάτι συνέβη εκείνη τη νύχτα», δήλωσε στη MailOnline.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Parker και ο Hickson ερωτήθηκαν και εξετάστηκαν από τον Dr James Harder τις ώρες μετά την υποτιθέμενη απαγωγή τους και το σύρσιμο τους σε ένα «παράξενο λαμπερό αντικείμενο από ανθρωποειδή όντα».

Σε ένα έγγραφο που λέει ο Mantle ότι δακτυλογραφήθηκε από τον Δρ Harder, έναν καθηγητή μηχανικής και λάτρη των UFO, οι άνδρες λέγεται ότι είχαν μείνει με «ορισμένα σημάδια» στο σώμα τους «τα οποία και οι δύο δεν μπορούσαν να εξηγήσουν».

Ο Calvin Parker, Jr., στέκεται στην περιοχή όπου φέρεται να απήχθησαν από εξωγήινους ο ίδιος και ο Charles Hickson στις 11 Οκτωβρίου 1973, στις όχθες του ποταμού Pascagoula στο Pascagoula Miss.
Ο Calvin Parker, Jr., στέκεται στην περιοχή όπου φέρεται να απήχθησαν από εξωγήινους ο ίδιος και ο Charles Hickson στις 11 Οκτωβρίου 1973, στις όχθες του ποταμού Pascagoula στο Pascagoula Miss / Φωτογραφία: AP /Gerald Herbert

Τι βρέθηκε στους δύο άνδρες

Το έγγραφο, το οποίο ο Mantle λέει ότι το μοιράστηκε μαζί του το CUFOS, αποκαλύπτει τις μεθόδους εξέτασης του ουφολόγου και τι βρήκε στους δύο άνδρες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Στο αριστερό χέρι του Charles Hickson παρατηρήθηκαν τρία σημάδια τύπου παρακέντησης... μια προσεκτική εξέταση αποκάλυψε ότι η επιδερμίδα είχε διαπεραστεί σαν να την είχε διαπεράσει μια συσκευή που έμοιαζε με βελόνα... ταυτόχρονα, ορισμένα τμήματα της επιδερμίδας είχαν αφαιρεθεί με κυκλικό τρόπο».

«Ορισμένα τμήματα της επιδερμίδας είχαν αφαιρεθεί με κυκλικό τρόπο», σημείωσε ο Δρ Χάρντερ στις 13 Οκτωβρίου 1973
«Ορισμένα τμήματα της επιδερμίδας είχαν αφαιρεθεί με κυκλικό τρόπο», σημείωσε ο Δρ Χάρντερ στις 13 Οκτωβρίου 1973 / Φωτογραφία: Philip Mantler

Δεν βρέθηκαν άλλα τραύματα, λέει. Στον Parker, «σημειώθηκαν σημάδια τύπου τρυπήματος με τον ίδιο τρόπο στο εσωτερικό του ποδιού του, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες».

Και πάλι, «δεν παρατηρήθηκαν άλλα σημάδια ή εξανθήματα στο υπόλοιπο σώμα, εκτός από φυσικές ατέλειες και σπυράκια».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Mantle επιμένει ότι τα μικροσκοπικά κοψίματα στα χέρια, τα πόδια και τα πόδια των ανδρών δεν θα μπορούσαν να προέλθουν από κάποιο θάμνο ή άλλες τραχιές επιφάνειες που μπορεί να συνάντησαν στο ταξίδι τους για ψάρεμα.

«Τρία σημάδια σαν τρυπήματα σημειώθηκαν στο αριστερό χέρι του Τσαρλς Χίκσον», έγραψε ο Δρ Χάρντερ αφού εξέτασε τους άνδρες.
«Τρία σημάδια σαν τρυπήματα σημειώθηκαν στο αριστερό χέρι του Τσαρλς Χίκσον», έγραψε ο Δρ Χάρντερ αφού εξέτασε τους άνδρες / Φωτογραφία: Philip Mantler
Στον Parker, «σημάδια του ίδιου τύπου σημειώθηκαν στο εσωτερικό του ποδιού του, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες»
Στον Parker, «σημάδια του ίδιου τύπου σημειώθηκαν στο εσωτερικό του ποδιού του, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες» / Φωτογραφία: Philip Mantler

Ο Mantle και η συνάδελφός του ερευνήτρια Dr Irena Scott βρήκαν τις φωτογραφίες αφού χτένισαν τα αρχεία διαφόρων ομάδων UFO, συμπεριλαμβανομένου του Κέντρου Μελετών UFO, το οποίο μοιράστηκε μαζί τους τα έγγραφα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Mantle πήρε επίσης εκτενή συνέντευξη από τον ίδιο τον Parker, ο οποίος δυστυχώς απεβίωσε τον περασμένο μήνα σε ηλικία 69 ετών.

Πώς έγινε «η απαγωγή»

Μόλις 19 ετών τότε, ο Parker βγήκε για ψάρεμα με έναν συνάδελφό του, τον 42χρονο Charles Hickson, μετά την πρώτη του μέρα σε μια νέα δουλειά.

Οι άνδρες έμειναν μέχρι μετά τη δύση του ηλίου και ήταν έτοιμοι να μαζέψουν περισσότερα δολώματα καθώς κυνηγούσαν ψάρια, όταν είδαν φώτα και το «αντικείμενο» να εμφανίζεται.

Από το σκάφος - το οποίο λέγεται ότι είχε διάμετρο 30-40 πόδια, ύψος 8-10 πόδια και ύψος 2 πόδια από το έδαφος - βγήκαν τρία πλάσματα που περιγράφονται ως «ανθρωποειδή σε σχήμα» και περίπου «πέντε πόδια ψηλά» (1,52 μ.).

Ο Calvin Parker και ο Charles Hickson ισχυρίστηκαν ότι απήχθησαν από εξωγήινους ενώ ψάρευαν το 1973
Ο Calvin Parker και ο Charles Hickson ισχυρίστηκαν ότι απήχθησαν από εξωγήινους ενώ ψάρευαν το 1973
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς ήταν οι «εξωγήινοι»

Στη σύνοψη του Mantle των διαφόρων περιγραφών των ανδρών για τους απαγωγείς τους, έγραψε: «Το δέρμα των πλασμάτων είχε χλωμό χρώμα και ρυτίδες, και δεν είχαν μάτια που να μπορούν να διακρίνουν οι άνδρες, και σχισμές για στόματα».

«Τα κεφάλια τους φαίνονταν επίσης συνδεδεμένα απευθείας με τους ώμους τους, χωρίς διακριτό λαιμό. Αντ' αυτού, υπήρχαν τρεις "καρότοειδείς" αναπτύξεις - η μία στη θέση της μύτης ενός ανθρώπου και οι άλλες δύο στη θέση των αυτιών».

«Τα όντα είχαν νύχια σαν αστακοί στις άκρες των χεριών τους, και φαινόταν να έχουν μόνο ένα πόδι (ο Hickson περιέγραψε αργότερα ότι το κάτω μέρος του σώματος των πλασμάτων έμοιαζε σαν τα πόδια τους να ήταν ενωμένα) που κατέληγε σε πόδια σαν ελέφαντα. Ο Hickson ανέφερε επίσης ότι τα πλάσματα κινούνταν με μηχανικούς, ρομποτικούς τρόπους».

Μια εντύπωση ενός καλλιτέχνη για τα «πλάσματα» που περιέγραψαν ο Χίκσον και ο Πάρκερ - με «ρομποτικά σχισμένα στόματα», «νύχια που μοιάζουν με αστακό» και «αναπτύξεις σαν καρότο» στα κεφάλια τους
Μια εντύπωση ενός καλλιτέχνη για τα «πλάσματα» που περιέγραψαν ο Χίκσον και ο Πάρκερ - με «ρομποτικά σχισμένα στόματα», «νύχια που μοιάζουν με αστακό» και «αναπτύξεις σαν καρότο» στα κεφάλια τους
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και οι δύο άνδρες είπαν ότι παρέλυσαν και τους μετέφεραν στο εσωτερικό του UFO - όπου υποβλήθηκαν σε εκτεταμένες σωματικές εξετάσεις.

Οι άνδρες ήθελαν αρχικά να κρατήσουν την άγρια ιστορία τους κρυφή, επιθυμώντας τίποτα περισσότερο από μια κοσμική ζωή, με τον γάμο του Parker να απέχει μόλις ένα μήνα εκείνη την εποχή.

Αλλά μετά από λίγη σκέψη και κάποια πειθώ του φίλου του, ο Hickson, βετεράνος του πολέμου της Κορέας, θεώρησε καθήκον του να αναφέρει αυτό που είχαν δει.

Τηλεφώνησαν στην τοπική αεροπορική βάση για να έρθουν σε επαφή με το Project Blue Book, το πρόγραμμα έρευνας UFO της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, αλλά τους είπαν ότι είχε σταματήσει να λειτουργεί.

Philip Mantle
Philip Mantle
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στον Hickson είπαν να μιλήσει με τις τοπικές αρχές και αντ' αυτού ήρθε σε επαφή με το γραφείο του σερίφη της κομητείας Jackson.

Η αστυνομία τους ανέκρινε χωριστά και μαζί, με τα πρακτικά των συναντήσεων να αποκαλύπτουν τον τρόμο τους.

«Κάναμε ό,τι γνωρίζαμε για να προσπαθήσουμε να σπάσουμε τις ιστορίες τους», δήλωσε το 1975 στην Washington Post ο διοικητής του σερίφη της κομητείας Τζάκσον Glen Ryder. «Αν μου έλεγαν ψέματα, θα έπρεπε να είναι στο Χόλιγουντ».

Ο Mantle παραθέτει επίσης διάφορες άλλες εξετάσεις που έγιναν στους άνδρες, και αυτό που λέει είναι σωρεία μαρτυρικών καταθέσεων από την εν λόγω νύχτα.

Οι άνδρες οδηγήθηκαν για έλεγχο ραδιενέργειας, ο οποίος βγήκε αρνητικός, παραδέχτηκε ο Mantle, αλλά άλλες εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν, λέει ότι επιβεβαιώνουν τις μαρτυρίες τους.

Πεπεισμένος ότι έπεσε θύμα απαγωγής από εξωγήινους

Ο Parker, ο οποίος παρέμεινε πεπεισμένος για αυτό που είδε μέχρι την τελευταία του μέρα, δήλωσε σε συνέντευξή του πριν από το θάνατό του:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Κάναμε τεστ πολυγράφου, τεστ φωνητικού στρες, μας υπνώτισαν τρεις φορές, είχαμε πιο αξιόπιστες μαρτυρίες από οποιαδήποτε άλλη υπόθεση γύρω μας και πιο αξιόπιστους ανθρώπους που μιλούσαν. Αλλά βλέπετε, πίσω στη δεκαετία του '70, οι άνθρωποι πίστευαν ότι ήσουν τρελός αν είχες κάνει κάτι ή αν είχες δει κάτι τέτοιο».

Ο Calvin Parker, Jr., στέκεται στην περιοχή όπου φέρεται ότι απήχθη από ένα UFO μαζί με τον Charles Hickson, στις όχθες του ποταμού Pascagoula, στις 11 Οκτωβρίου 1973
Ο Calvin Parker, Jr., στέκεται στην περιοχή όπου φέρεται ότι απήχθη από ένα UFO μαζί με τον Charles Hickson, στις όχθες του ποταμού Pascagoula, στις 11 Οκτωβρίου 1973 / Φωτογραφία: AP /Gerald Herbert

Καθώς οι αρνητές συνεχίζουν να χαρακτηρίζουν τη συνάντηση ως «φάρσα» πέντε δεκαετίες μετά, ο Mantle δήλωσε ότι δεν θα εγκαταλείψει την ελπίδα ότι τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει θα ληφθούν σοβαρά υπόψη.

Πρόσθεσε ότι είναι ανοιχτός στον σκεπτικισμό και παραδέχτηκε ότι η κοινότητα των UFO χρειάζεται τους σκεπτικιστές για να τους κρατήσει αυστηρούς στην έρευνά τους, προσκαλώντας όποιον δεν πιστεύει τους ισχυρισμούς να διαβάσει τα στοιχεία που έχει εκθέσει στο νέο του βιβλίο, το οποίο συνέγραψε με την Dr Scott.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Beyond Reasonable Doubt: The Pascagoula Alien Abduction, κυκλοφόρησε την 1η Σεπτεμβρίου και μπορείτε να το αγοράσετε στο Amazon.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εξωγήινοι απαγωγή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ