Αντονι Φάουτσι: Βραβείο σε έναν «ήρωα της δημόσιας υγείας» από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ -Του προσφέρει 1 εκατ. δολάρια - iefimerida.gr

Αντονι Φάουτσι: Βραβείο σε έναν «ήρωα της δημόσιας υγείας» από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ -Του προσφέρει 1 εκατ. δολάρια

Ο Άντονι Φάουτσι με μάσκα, δείχνει το σημάδι του πειραματικού εμβολίου στο οποίο υπεβλήθη
Ο Άντονι Φάουτσι με μάσκα, δείχνει το σημάδι από το πειραματικό εμβόλιο στο οποίο υπεβλήθη / Φωτογραφία: AP Photos
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο επικεφαλής της προσπάθειας ελέγχου της πανδημίας του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, τιμήθηκε με το βραβείο Dan David και χρηματικό έπαθλο ενός εκατομμυρίου δολαρίων για τη συνολική συνεισφορά του στην έρευνα και τον έλεγχο μεταδοτικών ασθενειών.

«Συγχαρητήρια στον Δρ. Άντονι Φάουτσι, διεθνή ηγετική προσωπικότητα στην έρευνα και τον έλεγχο μεταδοτικών ασθενειών και Διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μεταδοτικών Ασθενειών και ήρωα της Δημόσιας Υγείας, για τη βράβευσή του με το βραβείο Dan David 2021 στη Δημόσια Υγεία από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ», αναφέρεται στην ανάρτηση για τον Αμερικανό στην επίσημη ιστοσελίδα των επιστημονικών βραβείων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι είναι το βραβείο Dan David

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, το βραβείο Dan David καθιερώθηκε το 2000 από τον επιχειρηματία Νταν Ντέιβιντ προκειμένου να αναδείξει και να επιβραβεύσει τους πρωτοπόρους της επιστημονικής κοινότητας.

Το βραβείο χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες, το χθες, το σήμερα και το μέλλον, και, όπως είναι λογικό, οι φετινοί νικητές αφορούν σε ιστορικούς της ιατρικής και της υγείας, λοιμωξιολόγους και καθηγητές υγείας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το βραβείο Dan David αναγνωρίζει και ενθαρρύνει την πρωτοποριακή και ενδελεχή έρευνα που ξεπερνά τα παραδοσιακά δεσμά και τις αγκυλώσεις, αναφέρεται στον επίσημο λογαριασμό του θεσμού στο Twitter.

Εκτός από τον Φάουτσι, βραβείο απονεμήθηκε στις καθηγήτριες Ιστορίας για την Υγεία και την Ιατρική, Άλισον Μπάσφορντ και Καταρίνε Παρκ, και τον συνάδελφό τους Κιθ Γουάιλου, αλλά και τους πρωτοπόρους της Λοιμωξιολογίας καθηγητή Ζέλιγκ Έσχαρ, Δρ. Καρ Τζουν και Δρ. Στίβεν Ρόζενμπεργκ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ