To Kρεμλίνο μίλησε για «συναισθηματική φόρτιση», σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ για τον Βλαντίμιρ Πούτιν.
Σε ερώτηση του BBC στον εκπρόσωπο του Βλαντίμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, σχετικά με το πόσο ανησυχεί από την κριτική του Ντόναλντ Τραμπ στον Ρώσο πρόεδρο, συμπεριλαμβανομένου του σχολίου του ότι ο Πούτιν «έχει τρελαθεί εντελώς» με τις συνεχείς επιθέσεις του στην Ουκρανία, ο Ρώσος αξιωματούχος απάντησε:
«Φυσικά, η έναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας, για την οποία η αμερικανική πλευρά κατέβαλε πολλές προσπάθειες, είναι ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα και είμαστε πραγματικά ευγνώμονες στους Αμερικανούς και προσωπικά στον πρόεδρο Τραμπ για τη βοήθειά τους στην οργάνωση και την έναρξη αυτής της διαπραγματευτικής διαδικασίας».
«Υπερβολική συναισθηματική φόρτιση», λέει το Κρεμλίνο
«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα. Φυσικά, ταυτόχρονα πρόκειται για μια πολύ σημαντική στιγμή που συνδέεται με μια μεγάλη συναισθηματική φόρτιση όλων των εμπλεκομένων και συνολικά συναισθηματικές αντιδράσεις», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.
«Παρακολουθούμε προσεκτικά όλες τις αντιδράσεις. Ωστόσο, ο πρόεδρος Πούτιν λαμβάνει τις αποφάσεις εκείνες που είναι απαραίτητες για την ασφάλεια της χώρας μας. Όλοι γίναμε μάρτυρες του τρόπου με τον οποίο το καθεστώς του Κιέβου απείλησε ξένους ηγέτες πριν έρθουν στη Μόσχα για να τιμήσουν την Ημέρα της Νίκης. Όλοι άκουσαν αυτές τις απειλές από το καθεστώς του Κιέβου. Και πολλοί ηγέτες που ήταν εδώ έγιναν μάρτυρες των προσπαθειών του καθεστώτος του Κιέβου να πλήξει με μη επανδρωμένα αεροσκάφη το ρωσικό έδαφος, μεγάλες πόλεις, ακόμη και την πρωτεύουσα, την παραμονή μιας τόσο σημαντικής ημέρας. Αυτές οι προσπάθειες συνεχίζονται. Είμαστε αναγκασμένοι να λάβουμε μέτρα και ο πρόεδρος Πούτιν κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να παρέχει ασφάλεια στη Ρωσία», σημείωσε ο Πεσκόφ.
Το σχόλιο του Τραμπ ότι ο Πούτιν «έχει τρελαθεί»
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι ο Πούτιν έχει «τρελαθεί τελείως».
«Στέλνει πυραύλους σε πόλεις και σκοτώνει κόσμο» στην Ουκρανία, ενώ «βρισκόμαστε εν μέσω συνομιλιών» για το ενδεχόμενο σύναψης συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός.
«Δεν είμαι ικανοποιημένος με αυτό που κάνει ο Πούτιν. Σκοτώνει πολύ κόσμο», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ μετά τις μαζικές ρωσικές αεροπορικές επιδρομές χθες, Κυριακή, το πρωί που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 13 άνθρωποι.
«Δεν ξέρω τι έχει πάθει. Τι διάολο έχει πάθει;», διερωτήθηκε απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στο Νιου Τζέρσεϊ, προτού επιβιβαστεί στο προεδρικό αεροσκάφος για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον.