«Βαρύγδουπες» ανακοινώσεις από Πούτιν στο Συμβούλιο Άμυνας της Ρωσίας σήμερα -Η προαναγγελία Πεσκόφ - iefimerida.gr

Ντμίτρι Πεσκόφ ΝΑΤΟ Ουκρανία Γενς Στόλτενμπεργκ
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ / AP Photo/Alexander Zemlianichenko, File

«Σημαντική» και «μακρά» ομιλία θα δώσει ο Βλαντιμίρ Πούτιν στο Συμβούλιο του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο TASS, το «παρόν» θα δώσει και ο υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού.

«Ο υπουργός Άμυνας θα κάνει μια αναφορά στο Συμβούλιο και ο πρόεδρος θα προβεί σε μια καταληκτική δήλωση», είπε υπαινικτικά ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Αυτό έρχεται σε συνέχεια της χθεσινής ανακοίνωσης του Κρεμλίνου, όπου ανέφερε:

«Στις 21 Δεκεμβρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα πραγματοποιήσει μια διευρυμένη συνεδρίαση με αξιωματούχους του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. Εκεί, θα συνοψιστεί το έργο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων το 2022 και θα τεθούν τα καθήκοντα για το επόμενο έτος»

Μια «πρόκληση» για τον Πούτιν

Σύμφωνα με τη Liberation, η επίσκεψη Ζελένσκι στην Ουάσινγκτον αποτελεί μια πρόκληση για τον Πούτιν, που πρόκειται να απευθυνθεί σε 15.000 στρατιωτικούς αξιωματούχους. Το γαλλικό μέσο τονίζει πως ο Ρώσος πρόεδρος θα κάνει έναν απολογισμό, ενώ ο υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, θα αναφερθεί στην «κατάσταση προόδου της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», όπως ονομάζει η Μόσχα τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται πως ο Ρώσος προέδρος χαρακτήρισε χθες «εξαιρετικά δύσκολη» την κατάσταση στις περιοχές που προσαρτήθηκαν στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα, απευθυνόμενος στις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας που δρουν στην Ουκρανία, τόνισε, σε σχόλια που μετέφρασε το Reuters: «Ναι, είναι δύσκολα τα πράγματα για σας τώρα. Η κατάσταση στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, καθώς και στις περιοχές της Χερσώνας και της Ζαπορίζια, είναι εξαιρετικά δύσκολη».