Ο Αμπάς χαιρέτισε την ανακοίνωση του Μακρόν για αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους - iefimerida.gr

Ο Αμπάς χαιρέτισε την ανακοίνωση του Μακρόν για αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους

Μαχμούντ Αμπάς
Μαχμούντ Αμπάς / Φωτογραφία: Vyacheslav Prokofyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, χαιρέτισε την ανακοίνωση του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, ότι θα αναγνωρίσει επίσημα το παλαιστινιακό κράτος στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών τον Σεπτέμβριο.

«Αντανακλά τη δέσμευση της Γαλλίας να υποστηρίξει τον παλαιστινιακό λαό και τα νόμιμα δικαιώματά του στη γη και την πατρίδα του» αναφέρει ακόμη ο Μαχμούντ Αμπάς, σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας της Παλαιστινιακής Αρχής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος έκανε λόγο για «ρόλο-κλειδί» της Σαουδικής Αραβίας στην απόφαση της Γαλλίας να αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

«Ο πρόεδρος Αμπάς κάλεσε όλες τις πλευρές, ιδιαίτερα τις ευρωπαϊκές χώρες που δεν έχουν αναγνωρίσει ακόμη το Κράτος της Παλαιστίνης, να το κάνουν στη βάση της διεθνώς εγκεκριμένης λύσης δύο κρατών», ανέφερε ακόμη το πρακτορείο.

Η ανακοίνωση του Μακρόν για την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους

Έντονη ήταν η αντίδραση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου μετά την ανακοίνωση του Μακρόν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε δήλωσή του, μέσω X, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ανέφερε ότι καταδικάζει την απόφαση, χαρακτηρίζοντας την απόφαση αναγνώρισης ως «επιβράβευση της τρομοκρατίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ