Οργή κατά της Airbnb από τους Γάλλους ξενοδόχους -Ζητούν την παρέμβαση της κυβέρνησης | ΚΟΣΜΟΣ | iefimerida.gr

Οργή κατά της Airbnb από τους Γάλλους ξενοδόχους -Ζητούν την παρέμβαση της κυβέρνησης

Ο πύργος Αιφελ στο Παρίσι - οργή κατά του Airbnb
Οι ξενοδόχοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τη μάχη κατά της Airbnb / Φωτογραφία: SHUTTERSTOCK
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την έντονη αντίδραση της γαλλικής Ομοσπονδίας Τουρισμού & Διαμονής (AhTop) προκάλεσε η απόφαση του δικαστηρίου της ΕΕ για την Airbnb.

Σχολιάζοντας τη δικαίωση της εταιρείας βραχυχρόνιων μισθώσεων, η AhTop, που εκπροσωπεί πάνω από 30.000 ξενοδόχους και συνδικάτα, χαρακτηρίζει την απόφαση ως «λευκή επιταγή» προς την Airbnb.

Οι ξενοδόχοι ζητούν πλέον από τη γαλλική κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα και να εκσυγχρονίσει τον κανονισμό για τα τουριστικά καταλύματα, που έδωσε το «παράθυρο» για τη δικαίωση της Airbnb.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

AhTop: Οσο υπάρχουν απαρχαιωμένα πλαίσια η Airbnb θα συνεχίζει ακάθεκτη

Το δικαστήριο της ΕΕ έκρινε ότι η Airbnb δεν μπορεί να λογίζεται ως κτηματομεσιτικό πρακτορείο και πως αποτελεί μια διαδικτυακή πλατφόρμα. Ορμώμενοι από αυτή την ήττα, οι Γάλλοι ξενοδόχοι -που οδήγησαν την Airbnb στα δικαστήρια- ζητούν να γίνουν άμεσα αλλαγές στους κανόνες ανταγωνισμού που προβλέπει η οδηγία EU E-commerce, που χρονολογείται από το 2000.

Σε ανακοίνωσή της η AhTop αναφέρει ότι «η απόφαση του δικαστηρίου αναδεικνύει το πόσο επείγον είναι να ανασκευαστεί ο κανονισμός». Οι Γάλλοι ξενοδόχοι δηλώνουν συγκλονισμένοι από την απόφαση του δικαστηρίου διότι «η Airbnb Ireland UC επηρεάζει βαθύτατα τις συνθήκες βάσει των οποίων προσφέρονται υπηρεσίες: ενδείξεις για την τιμή, κεντρικοποίηση των πληρωμών, συλλογή και πληρωμή τουριστικών φόρων κ.λπ».

«Ωρα για τη γαλλική κυβέρνηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα»

Η AhTop τονίζει στη συνέχεια ότι «είναι πλέον η στιγμή ώστε η γαλλική κυβέρνηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, ούτως ώστε ο νόμος να εφαρμοστεί ταχύτατα. Η απόφαση του δικαστηρίου σχετίζεται μόνο με το νόμο “Hoguet” και δεν έχει καμία επίδραση σε άλλα νομικά κείμενα» αναφέρει η γαλλική Ομοσπονδία για την Airbnb.

Ο Serge Cachan, πρόεδρος της AhTop, δήλωσε σχετικά με την υπόθεση της Airbnb:

«Λαμβάνουμε υπόψιν μας την απόφαση. Η οδηγία για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο έχει επιδείξει τα όριά της και πρέπει να αλλάξει το συντομότερο δυνατόν ώστε να ενταχθεί στον 21ο αιώνα. Είναι επείγουσας σημασίας για την κυβέρνηση να κάνει τη φωνή της να ακουστεί τους προσεχείς μήνες, ώστε να μεταμορφώσει ριζικά τους κανόνες ανταγωνισμού στην Ευρωπαϊκή Ενωση. […] Μαζί με άλλες δημόσιες Αρχές και πληθώρα δήμων που έχουν εμπλακεί στο ζήτημα (σ.σ. της Airbnb), δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε συμμαχίες ώστε η αντίληψη για την Airbnb Ireland UC να αλλάξει».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ολόκληρη η ανακοίνωση της AhTop για την Airbnb:

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ