Στους δρόμους οι αγρότες στη Γαλλία: Μπλοκάρουν αυτοκινητόδρομους, διεκόπη η κυκλοφορία τρένου - iefimerida.gr

Στους δρόμους οι αγρότες στη Γαλλία: Μπλοκάρουν αυτοκινητόδρομους, διεκόπη η κυκλοφορία τρένου

Διαμαρτυρία αγροτών στη Γαλλία
Φωτογραφία: AP Photo/Nicolas Mollo
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αναβρασμός επικρατεί στη Γαλλία, καθώς αγρότες έχουν βγει στους δρόμους κατακρίνοντας τη διαχείριση της κυβέρνησης σχετικά με την δερματοπάθεια που πλήττει τα βοοειδή.

Από το πρωί της Τρίτης, αγρότες έχουν αποκλείσει αυτοκινητόδρομους σε όλη τη Γαλλία. Όπως μεταδίδει η Le Figaro, οι «Ultras de l'A64», οι κτηνοτρόφοι που είχαν ήδη διαδηλώσει κατά τη διάρκεια της αγροτικής κρίσης το χειμώνα του 2024, έχουν αποκλείσει τον δρόμο που συνδέει τη Μπαγιόν με την Τουλούζη. Σύμφωνα με την Vinci Autoroutes, ο άξονας είναι κλειστός σε μήκος περίπου 180 χιλιομέτρων μεταξύ Briscous και Montréjeau, και στις δύο κατευθύνσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Άλλες διαμαρτυρίες με μπλοκαρίσματα είναι επίσης σε εξέλιξη, ιδίως στο Γκαρντ, όπου επηρεάζονται όλοι οι κόμβοι του νομού στις A9 και A54. Άλλες διαμαρτυρίες είναι πιθανές τις επόμενες ώρες, σε διάφορους άξονες του δικτύου, οι οποίες ενδέχεται να διαταράξουν σημαντικά την πρωινή κυκλοφορία», διευκρινίζει η εταιρεία, όπως σημειώνει το BFMTV.

Στην Ιλ ντε Φρανς, μεταξύ άλλων, οι αγρότες οργανώνουν μπλόκο σε έναν κόμβο της RN12 στο Méré.

Διαμαρτυρία αγροτών στη Γαλλία: Διεκόπη η κυκλοφορία τρένων μεταξύ Τουλούζης και Ναρμπόν

Παράλληλα, εξαιτίας της διαμαρτυρίας αγροτών διακόπηκε η κυκλοφορία των τρένων μεταξύ Τουλούζης και Ναρμπόν στη γραμμή Μπορντό-Μασσαλία την Τρίτη, σύμφωνα με το AFP.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ώρα που οι αγρότες βρίσκονται στον δρόμο, ο Γάλλος πρωθυπουργός Σεμπαστιάν Λεκορνί έχει συγκαλέσει σύσκεψη στο Ματινιόν για το αγροτικό. Να σημειωθεί ότι ο Γάλλος πρωθυπουργός έχει ζητήσει την αναβολή της υπογραφής της συμφωνίας με τη Mercosur, την ομάδα χωρών της Λατινικής Αμερικής, ζητώντας δικλίδες προστασίας για τους αγρότες. Η συμφωνία αποσκοπεί στη δημιουργία μιας ζώνης ελεύθερου εμπορίου για 700 εκατομμύρια ανθρώπους στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γαλλία αγρότες μπλόκα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ