Αδιανόητο: Εξόρισαν από το Καπιτώλιο 5.000 μέλη της Εθνοφρουράς σε γκαράζ στην Ουάσιγκτον! [εικόνες] - iefimerida.gr

Αδιανόητο: Εξόρισαν από το Καπιτώλιο 5.000 μέλη της Εθνοφρουράς σε γκαράζ στην Ουάσιγκτον! [εικόνες]

Μέλη της εθνοφρουράς των ΗΠΑ κοιμούνται σε πάρκινγκ
Μέλη της εθνοφρουράς των ΗΠΑ κοιμούνται σε πάρκινγκ / Φωτογραφία: Facebook
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σάλο προκάλεσε στις ΗΠΑ η είδηση ότι χιλιάδες μέλη της Εθνοφρουράς υποχρεώθηκαν να κοιμηθούν μέσα στο δριμύ ψύχος στο ύπαιθρο και σ’ ένα γκαράζ, αφού τους είπαν να εγκαταλείψουν τους χώρους του Καπιτωλίου που είχαν περιφρουρήσει επιτυχώς στη διάρκεια της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν.

Έως και 5.000 στρατιώτες στοιβάχτηκαν σ’ ένα γκαράζ με μόλις ένα μπάνιο, δύο τουαλέτες και μία πρίζα, μόλις ένα 24ωρο μετά την ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ, όπως μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ με πρώτο το Politico, ενώ το γύρο του κόσμου έκαναν φωτογραφίες με τα μέλη της εθνοφρουράς να κοιμούνται στο πάτωμα του γκαράζ. Οι Αρχές είχαν φροντίσει, βέβαια, να νοικιάσουν δωμάτια ξενοδοχείων για τους στρατιώτες, οι οποίοι όμως δεν μπορούσαν να πάνε σ’ αυτά με τις κυλιόμενες βάρδιες τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέλη της εθνοφουρράς: «Νιώθουμε απίστευτα προδομένοι»

«Δεκάδες γερουσιαστές και μέλη του κογκρέσου ήλθαν χθες μπροστά στις κάμερες να σφίξουν τα χέρια μας, να ποζάρουν μαζί μας για φωτογραφίες και να μας ευχαριστήσουν για τις υπηρεσίες μας. Μέσα σε 24 ώρες δεν μας χρειάζονταν πια και μας εξόρισαν στη γωνιά ενός γκαράζ. Νιώθουμε απίστευτα προδομένοι», είπε ένα μέλος της εθνοφρουράς. «Αφού όλα κύλισαν ομαλά, έκριναν ότι δεν μας χρειάζονται πλέον», είπε ένας συνάδελφός του κι ένας τρίτος συμπλήρωσε: «Αφήσαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες τις οικογένειές μας για να έλθουμε εδώ. Σίγουρα ήταν μια σημαντική, ιστορική περίσταση, αλλά την επομένη της ορκωμοσίας μας πετάτε στο καλάθι των αχρήστων; Ελάτε, τώρα».

Οι φωτογραφίες αυτές προκάλεσαν οργή στις ΗΠΑ / Φωτογραφία: Facebook
Οι φωτογραφίες αυτές προκάλεσαν οργή στις ΗΠΑ / Φωτογραφία: Facebook

Οι εικόνες των στοιβαγμένων μελών της Εθνοφρουράς πυροδότησαν έντονες αντιδράσεις πολιτικών και των δύο μεγάλων κομμάτων με Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικανούς να απαιτούν εξηγήσεις γιατί δόθηκαν εντολές στους στρατιώτες να εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις του Καπιτωλίου, ενώ ορισμένοι τους πρόσφεραν τα γραφεία τους για να ξεκουράζονται.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Δημοκρατικός Τσακ Σούμερ έκανε λόγο για «εξοργιστική» ενέργεια, ενώ ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων υπογράμμισε ότι τα μέλη της Εθνοφρουράς «θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με σεβασμό».

 O Ρεπουμπλικανός βουλευτής Μάντισον Κώθορν επισκέφθηκε τα μέλη της Εθνοφρουράς στο πάρκινγκ και τους πρόσφερε το γραφείο του ως χώρο για να ξεκουραστούν, όπως έγραψε στο Instagram αναρτώντας και τη σχετική φωτογραφία.
O Ρεπουμπλικανός βουλευτής Μάντισον Κώθορν επισκέφθηκε τα μέλη της Εθνοφρουράς στο πάρκινγκ και τους πρόσφερε το γραφείο του ως χώρο για να ξεκουραστούν, όπως έγραψε στο Instagram αναρτώντας και τη σχετική φωτογραφία.

Μετά την κατακραυγή επετράπη στα μέλη της Εθνοφρουράς να επιστρέψουν στο Καπιτώλιο και να ξεκουραστούν σε ειδικούς χώρους του, ενώ η αστυνομία του ναού της αμερικανικής δημοκρατίας υποχρεώθηκε να ζητήσει συγνώμη. Σύμφωνα με το Γραφείο της Εθνοφρουράς από τα σχεδόν 26.000 μέλη της που αναπτύχθηκαν στην Ουάσιγκτον για την ορκωμοσία του Μπάιντεν, μόλις 10.600 παραμένουν στην πόλη και γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για να επιστρέψουν στις Πολιτείες τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εθνοφρουρά ΗΠΑ Καπιτώλιο γκαράζ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ