Μέχρι 31 Μαΐου οι αιτήσεις για πρακτική άσκηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - iefimerida.gr

Μέχρι 31 Μαΐου οι αιτήσεις για πρακτική άσκηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Πολίτες της διάσκεψης έξω από το ευρωκοινοβούλιο
Πηγή: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ευκαιρία για πρακτική άσκηση στο Ευρωκοινοβούλιο θα έχουν όσοι κάνουν αίτηση μέχρι τις 31 Μαΐου.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προσφέρει δύο είδη πρακτικής άσκησης: Πρακτική άσκηση στη Γραμματεία (πρακτική άσκηση Schuman) και πρακτική άσκηση με βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Πρακτική άσκηση στη Γραμματεία – Πρακτική άσκηση Schuman

Η πρακτική άσκηση Schuman είναι αμειβόμενη και μπορεί να πραγματοποιηθεί σε έναν από τους επίσημους τόπους εργασίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου — Βρυξέλλες, Λουξεμβούργο και Στρασβούργο — ή στα γραφεία συνδέσμου του στα κράτη μέλη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H εν λόγω  πρακτική άσκηση πήρε το όνομά της από τον Robert Schuman, έναν από τους κύριους αρχιτέκτονες του σχεδίου ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, ο οποίος είναι υπεύθυνος για περισσότερα από εβδομήντα χρόνια ειρήνης και ευημερίας στην Ευρώπη. Πρότεινε τη συνένωση της γαλλικής και της γερμανικής παραγωγής άνθρακα και χάλυβα υπό τη σκέπη της μελλοντικής Ευρωπαϊκής Κοινότητας Άνθρακα και Χάλυβα, τη πρώτης από τις Ευρωπαϊκές Κοινότητες, η οποία μετεξελίχτηκε στη σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μοναδική ευκαιρία

Η πρακτική άσκηση Schuman θα ενισχύσει την εκπαίδευσή σας και την επαγγελματική σας κατάρτιση. Θα σας παράσχει μια επισκόπηση των εργασιών των θεσμικών οργάνων της ΕΕ και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ένα κρίσιμο βήμα για τη λήψη αποφάσεων και τον πολιτικό διάλογο σε επίπεδο ΕΕ.

Η συγκεκριμένη άσκηση μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ευρύ φάσμα τομέων, όπως είναι οι εσωτερικές και εξωτερικές πολιτικές της ΕΕ, τα οικονομικά, το δίκαιο, η πολυγλωσσία, η διοίκηση, οι υποδομές και τα λογιστικά, η επικοινωνία ή η τεχνολογία πληροφοριών.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι εργοδότης ίσων ευκαιριών· υποψήφιοι ανεξαρτήτως φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, πολιτιστικού, εθνοτικού και θρησκευτικού υποβάθρου ή αναπηρίας ενθαρρύνονται να υποβάλλουν αιτήσεις, με εύλογες προσαρμογές τις οποίες ενδέχεται να χρειάζονται οι επιτυχόντες υποψήφιοι με αναπηρία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πλαίσιο της δέσμευσης του Κοινοβουλίου να τιμά τους δημοσιογράφους που σκοτώθηκαν κατά την άσκηση του καθήκοντός τους, η Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας προσφέρει μια σειρά περιόδων πρακτικής άσκησης Schuman στη μνήμη του Γιαν Κούτσιακ, του Σλοβάκου ερευνητή δημοσιογράφου, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Φεβρουάριο του 2018.

Προΰποθέσεις

Οι υποψήφιοι για πρακτική άσκηση Schuman πρέπει:

 • να έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον το 18ο έτος της ηλικίας τους·
 • να είναι υπήκοοι κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή χώρας υπό ένταξη ή υποψήφιας προς ένταξη χώρας (μπορεί επίσης να προσφερθεί ένας πολύ περιορισμένος αριθμός θέσεων πρακτικής άσκησης σε υπηκόους άλλων χωρών)·
 • να έχουν πτυχίο πανεπιστημιακού επιπέδου·
 • να γνωρίζουν άριστα μία από τις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να έχουν πολύ καλή γνώση μιας δεύτερης (πολίτες τρίτων χωρών πρέπει να γνωρίζουν πολύ καλά την αγγλική, τη γαλλική ή τη γερμανική γλώσσα)·
 • να προσκομίσουν έγκυρο αντίγραφο ποινικού μητρώου·
 • να μην έχουν εργαστεί ή επωφεληθεί από οποιαδήποτε άλλη μορφή πρακτικής άσκησης για περισσότερους από δύο διαδοχικούς μήνες σε θεσμικό όργανο ή οργανισμό της ΕΕ·
 • να μην έχουν πραγματοποιήσει επίσκεψη μελέτης στη Γραμματεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έξι μήνες πριν από την έναρξη της πρακτικής άσκησης.

Πώς γίνονται οι αιτήσεις

Για να υποβάλετε αίτηση, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της αίτησης για πρακτική άσκηση:

 1. επιλέξτε και υποβάλλετε αίτηση για τρεις θέσεις πρακτικής άσκησης κατ’ ανώτατο όριο·
 2. εάν προεπιλεγείτε, θα σας ζητηθεί να προσκομίσετε ορισμένα δικαιολογητικά έγγραφα προκειμένου να αποδείξετε την καταλληλότητά σας·
 3. εάν επιλεγείτε, θα λάβετε επίσημη επιστολή αποδοχής μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η διάρκεια της πρακτικής άσκησης Schuman είναι πέντε μήνες:

 • Περίοδος πρακτικής άσκησης: από την 1η Οκτωβρίου έως τις 28/29 Φεβρουαρίου
  • μπορείτε να υποβάλετε αίτηση από τη 1η έως τις 31 Μαΐου
 • Περίοδος πρακτικής άσκησης: από την 1η Μαρτίου έως τις 31 Ιουλίου
  • μπορείτε να υποβάλετε αίτηση από τη 1η έως τις 31 Οκτωβρίου
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ