Το 2022 θα ήταν η χρονιά του Σι Τζινπίνγκ -Πώς τον επηρεάζουν ο κορωνοϊός και η ρωσική εισβολή - iefimerida.gr

Το 2022 θα ήταν η χρονιά του Σι Τζινπίνγκ -Πώς τον επηρεάζουν ο κορωνοϊός και η ρωσική εισβολή

Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ
Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ / Φωτογραφία: AP Photos
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, σίγουρα περίμενε με ανυπομονησία το 2022.

Είναι η χρονιά κατά την οποία αναμένεται να ανανεωθεί για τρίτη φορά η θητεία του στην ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος της χώρας. Και σίγουρα ήλπιζε ότι θα ήταν μία καλή και ήρεμη χρονιά, κάτι που πλέον δε φαντάζει τόσο πιθανό…

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντί, λοιπόν, να προετοιμαστεί για μία ήρεμη μετάβαση στην τρίτη θητεία, οι διαρκείς κρίσεις απειλούν το στάτους κβο, με τη χώρα του να αντιμετωπίζει μία μεγάλη έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού και τη σύμμαχο Ρωσία να έχει ξεκινήσει ένα βάναυσο, διεθνώς καταδικαστέο πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο πόλεμος ξεκίνησε μερικές εβδομάδες αφότου το Πεκίνο ανακοίνωσε την άνευ όρου συνεργασία του με τη Μόσχα, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στους διπλωμάτες της Κίνας βάζοντάς τους μπροστά σε ένα υπαρξιακό ερώτημα για το μελλοντικό ρόλο της χώρας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Και παρά το γεγονός ότι η πορεία του Σι προς την τρίτη θητεία δεν θα επηρεαστεί από τη διπλή αυτή κρίση, ο 68χρονος Πρόεδρος θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός για το πώς θα κινηθεί και στο πεδίο του κορωνοϊού, αλλά και στο Ουκρανικό ζήτημα κατά το 20ο Συνέδριο του Κόμματός του το Φθινόπωρο.

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ στο economistas.gr.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΡΩΣΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ Σι Ζινπίνγκ Κίνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ