10.000 νέοι συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή Εκδήλωση Νεολαίας

Φωτογραφία Shutterstock

Πολύ μεγάλη συμμετοχή και πλούσια συζήτηση, είναι είναι με μια πρόταση το συμπέρασμα που βγαίνει μετά την ολοκλήρωση της επιτυχημένης Εκδήλωσης Νεολαίας 2021, με τη συμμετοχή 10.000 χιλιάδων νέων Ευρωπαίων.

Η Ευρωπαϊκή Εκδήλωση για τη Νεολαία (European Youth Event 2021) πραγματοποιήθηκε στις 8-9 Οκτωβρίου, με 5.000 νέους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο και άλλους 5.000 διαδικτυακά, για να συζητήσουν περισσότερες από 2.000 ιδέες για τη διαμόρφωση του μέλλοντος της Ευρώπης.

Η διαδικασία διαβούλευσης με τους νέους για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης ξεκίνησε στα τέλη Μαΐου 2021, σε συνεργασία με πανευρωπαϊκές οργανώσεις νεολαίας, και συγκέντρωσε περισσότερες από 2.000 ιδέες για το μέλλον της Ευρώπης μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας youthideas.eu.

Οι ιδέες της ευρωπαϊκής νεολαίας στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης

Η ανακύκλωση, η πολυγλωσσία, το κράτος δικαίου και η δράση για μια ομοσπονδιακή Ευρώπη ήταν μεταξύ των κύριων ιδεών των συμμετεχόντων.

Βάσει των προτάσεων που συζητήθηκαν, οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση υπέβαλαν συγκεκριμένες ιδέες για να γίνει η ανακύκλωση ευκολότερη σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Συζητήθηκαν οι διαδικασίες του «Άρθρου 7» που αποσκοπούν στην προστασία των ευρωπαϊκών αξιών πιο αποτελεσματικές. Απασχόλησε η ιδέα μεταρρύθμισης της εκμάθησης γλωσσών στα σχολεία με τρόπο που να προωθεί την πολυγλωσσία. Ανησυχώντας για την κλιματική αλλαγή, την πανδημία COVID-19 και τη διεθνή ασφάλεια, και αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι τα θέματα αυτά αποτελούν σημαντικές προκλήσεις για την ΕΕ, οι νέοι συμμετέχοντες πρότειναν τρόπους για την οικοδόμηση μιας πιο ομοσπονδιακής Ευρώπης, όπως και για την ανάληψη των ευθυνών από τις εταιρείες για τη συμβολή τους στην κλιματική αλλαγή.

Οι 20 πιο δημοφιλείς ιδέες από την Ευρωπαϊκή Εκδήλωση για την Νεολαία θα παρουσιαστούν από δύο εκπροσώπους της στην επόμενη σύνοδο της ολομέλειας της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Στρασβούργο στις 22-23 Οκτωβρίου 2021.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ