Τα εμβόλια αποδίδουν λένε τα CDC και αυτά τα στοιχεία είναι η απόδειξη -Το 99,99% των πλήρως εμβολιασμένων Αμερικανών απέφυγαν βαριά νόσηση ή θάνατο - iefimerida.gr

Τα εμβόλια αποδίδουν λένε τα CDC και αυτά τα στοιχεία είναι η απόδειξη -Το 99,99% των πλήρως εμβολιασμένων Αμερικανών απέφυγαν βαριά νόσηση ή θάνατο

Εμβολιασμός για την Covid-19 στο Σαν Πέντρο της Καλιφόρνια
Εμβολιασμός για την Covid-19 στο Σαν Πέντρο της Καλιφόρνια / Φωτογραφία: AP Photo / Damian Dovarganes
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πάνω από το 99.99% των Αμερικανών που έκαναν και τις δύο δόσεις εμβολίου κατά της Covid-19 απέφυγαν τη βαριά νόσηση και τη νοσηλεία σε νοσοκομείο ή τον θάνατο από τη νόσο σύμφωνα με στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), που ανέλυσε το CNN.

Μέχρι τις 2 Αυγούστου πάνω από 164 εκατ. Αμερικανοί είχαν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, αναφέρουν τα CDC. Και εξ’ αυτών λιγότεροι από το 0.001% - για την ακρίβεια 1.507 άνθρωποι – έχασαν τη μάχη με την Covid-19 και λιγότεροι από το 0.005% - δηλαδή 7.101 άνθρωποι – χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε νοσοκομείο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα τελευταία στοιχεία του για τις βαριές περιπτώσεις της Covid-19 τα δημοσίευσαν τα CDC στις 26 Ιουλίου και περιλαμβάνουν 938 πρόσθετα βαριά περιστατικά, 82=62 νοσηλείες και 244 θανάτους. Περίπου τα τρία τέταρτα των βαριών αυτών περιστατικών (74%) αφορούσαν σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών που είχαν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, ενώ από τους 1.507 που έχασαν τη μάχη, ένας στους πέντε πέθανε από κάτι άλλο, μολονότι είχε νοσήσει βαριά από την Covid-19.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εμβόλιο covid-19 ΗΠΑ CDC
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ