Αλήθεια ή Απάτη; - iefimerida.gr

Αλήθεια ή Απάτη;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όπως αποδεικνύει το νέο της single “Judas”, η Lady Gaga είναι η σπουδαιότερη, τολμηρότερη και πιο αμφιλεγόμενη pop star της εποχής μας. Άραγε να είναι και η ανατρεπτική ιδεολόγος που ισχυρίζεται ότι είναι; Ο Peter Robinson πηγαίνει στο Las Vegas για να ανακαλύψει την αλήθεια και να την κάνει να κλάψει.

«Με κατηγορούν ότι είμαι τιποτένια ή λένε ότι είμαι υποκρίτρια… Με το Judas είναι σαν να λέω ότι ξεπέρασα κάποια όρια. Δεν θα προσπαθήσω να μετανοήσω. Ούτε και θα έπρεπε.» Το τραγούδι θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα του Πάσχα. Άραγε θα αποτελέσει την αναγέννηση της Gaga ή πρόκειται για ένα καλοστημένο κόλπο; Για τους κριτικούς της, η Gaga είναι μια ψευδομεσσιανική επιχειρηματίας με φανατικούς θαυμαστές που λειτουργούν ως μια καλοδουλεμένη πηγή εσόδων. Την κατηγορούν ότι είναι ικανή να εμφανιστεί με ένα λουκάνικο στο κεφάλι της και αμέσως μετά να σκαρφιστεί μια ψευτοδιανοουμενίστικη δικαιολογία. Η ίδια έχει χρίσει εαυτόν εκπρόσωπο των απανταχού υποκουλτούρων που ποτέ όμως δεν της ζήτησαν να διαμεσολαβήσει. Αντιγράφει την Madonna. Όλο λόγια και όχι κότσια, αποτίει φόρο τιμής στους παρείσακτους με το καλογυμνασμένο σώμα της. Και καλά θα βγάλει άρωμα που θα μυρίζει σπέρμα και αίμα (όντως!). Η Gaga μας δουλεύει όλους. Αυτή είναι η εύκολη εξήγηση του φαινόμενου Gaga. H πραγματικότητα είναι ότι η Lady Gaga πρόκειται για μοναδική περίπτωση.

Έχεις κάνει λάθη πρόσφατα;

Δεν ξέρω. Υποθέτω ότι θα το ανακαλύψουμε σύντομα. Πώς ορίζεται το λάθος;

Ως κάτι που εκ των υστέρων θα το έκανες διαφορετικά.

Το χειρότερο λάθος που θα μπορούσα να έχω κάνει θα ήταν να μην έχω βγάλει το Born This Way ως τον πρώτο μου δίσκο. Ή θα τον λατρέψεις ή θα τον μισήσεις. Ή είσαι μαζί μας ή δεν είσαι. Απέκτησα πολλούς φαν με αυτόν τον τρόπο.

Αλήθεια; Τι είναι αυτό που δεν άρεσε τώρα στο ευρύ κοινό, το οποίο δεν το είχαν παρατηρήσει από την αρχή;

Οι νέοι το λατρεύουν. Τους αρέσει το μήνυμα που μεταδίδει.

Τα νέα παιδιά θέλουν μουσική που να περιέχει κάποιο μήνυμα; Τραγούδια που δεν λένε κάτι, όπως της KeSha, πουλάνε σαν τρελά.

Τα παιδιά όντως θέλουν κάποιο μήνυμα. Το μήνυμα βρίσκεται μέσα σε αυτήν την πολύ προχωρημένη παραγωγή… Διαθέτει αυτή τη σκληρή techno electro rock χροιά, αλλά τα λόγια είναι τόσο εύπεπτα που όλοι μπορούν να τα καταλάβουν. Κι όμως, αμέσως ξεσηκώνονται φωνές περί πνευματικής κλοπής κι όλοι λένε πως αυτό που ακούνε το έχουν ξανακούσει στο παρελθόν κάπου αλλού.

Πρέπει να παραδεχτείς πάντως πως σε κάποια σημεία μοιάζει πολύ με το “Express Yourself”.

Δε νομίζω… Στ’ ορκίζομαι. Δεν είμαι τόσο χαζή να κάνω κάτι τέτοιο στο άλμπουμ μου.

Κι όμως, η αναφορά είναι τόσο προφανής που φαίνεται σαν να έγινε σκόπιμα, καθώς –όπως κι εσύ η ίδια λες– δεν είσαι χαζή…

Όχι. Άκουσέ με. Τι στο διάολο;… Είμαι τραγουδοποιός. Έχω γράψει πολλά τραγούδια. Γιατί να βγάλω ένα τραγούδι και να προσπαθήσω να ξεγελάσω τους πάντες; Θα ήμουν καθυστερημένη. Είναι γελοίο και μόνο που το ρωτάς. Σε κοιτάω στα μάτια και σου λέω πως δεν είμαι τόσο χαζή ή βλαμμένη ώστε να πιστέψω πως κι εσύ είσαι τόσο χαζός ή βλαμμένος που δεν θα καταλάβεις πως μια μελωδία είναι κλεμμένη. Αν συγκρίνεις τα δύο τραγούδια, η μόνη τους ομοιότητα βρίσκεται στις συγχορδίες. Είναι οι ίδιες που κυριαρχούν στη μουσική ντίσκο τα τελευταία 50 χρόνια. Μόνο και μόνο επειδή είμαι η πρώτη καλλιτέχνις εδώ και 25 χρόνια που κατάφερε με αυτές να μπει στο ραδιοφωνικό Top 40, δεν σημαίνει πως είμαι κλέφτρα, σημαίνει απλά πως είμαι έξυπνη. Συγγνώμη κιόλας.

Η κριτική φάνηκε ν’ ανακόπτει κάπως την ανοδική πορεία του τραγουδιού.

Είναι πολλοί αυτοί που θέλουν να με δουν να αποτυγχάνω. Τη στιγμή που βρίσκουν κάτι να στοχεύσουν, το πυροβολούν. Όσο πιο διάσημη γίνομαι, τόσο και πιο εύκολος στόχος είμαι. Κανείς μέσα στο στούντιο δεν είπε «Θεέ μου, αυτό το τραγούδι είναι το Express Yourself». Ούτε μια φορά. Στ’ ορκίζομαι. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να είμαι ειλικρινής μαζί σου.

Τι πιστεύεις ότι θα πούνε τελικά για το Judas;

Δεν έχω ιδέα… Νομίζω ότι πραγματικά θα το αγαπήσουν. (Αρχίζει να βουρκώνει). Δεν ξέρω. Είναι τόσο εξαντλητικό όλο αυτό. Δεν θέλω ν’ ασχολούμαι διαρκώς με αυτές τις μαλακίες. Ξέρω πως θες να με ρωτήσεις γι’ αυτά, αλλά είναι τόσο γελοία… είμαι σοκαρισμένη. Μου φαίνεται αστείο να μου λες πως πρόκειται για «φόρο τιμής». Δεν υπάρχει περίπτωση, σου λέω κατηγορηματικά ό χ ι. Όταν θέλω να τιμήσω κάποιον, το κάνω με εμφανέστατο τρόπο. Γιατί να μην το κάνω και τώρα έτσι; Νομίζω πως χρειάζομαι ένα ποτό. (Αναστενάζει). Θα ’θελα μόνο να πω… (Αρχίζει να κλαίει). Νιώθω πως τα λόγια κι η μελωδία αυτού του τραγουδιού είναι σταλμένα από τον Θεό. Όταν έχεις να διαδώσεις ένα μήνυμα στον κόσμο και κάποιοι σε πυροβολούν γι’ αυτό… δε νομίζω πως γίνεται κάτι τόσο αγνό να είναι λάθος. (Πιάνει έναν αναπτήρα με τη μορφή της Marilyn Monroe). Χρειάζομαι ένα τσιγάρο.

Πηγή: NME

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ NME lady gaga Madonna judas born this way Express Yourself λογοκλοπή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ