Ούτε βραστή ούτε τηγανητή: Ο πιο απλός τρόπος να μαγειρέψετε τη μελιτζάνα χωρίς να γίνει «βαριά» - iefimerida.gr

Ούτε βραστή ούτε τηγανητή: Ο πιο απλός τρόπος να μαγειρέψετε τη μελιτζάνα χωρίς να γίνει «βαριά»

Η μελιτζάνα είναι ένα από τα πιο ευέλικτα και αγαπημένα λαχανικά της ελληνικής κουζίνας. Πλούσια σε φυτικές ίνες, κάλιο, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες, συμβάλλει θετικά στην καρδιαγγειακή και πεπτική υγεία. Παρ' όλα αυτά, συχνά «κακοποιείται» διατροφικά: τηγανίζεται σε πολύ λάδι ή βράζεται υπερβολικά, χάνοντας έτσι μεγάλο μέρος από τα θρεπτικά της συστατικά. Το λάθος που κάνουν πολλοί  Η σάρκα της μελιτζάνας είναι ιδιαίτερα πορώδης. Αυτό σημαίνει ότι απορροφά μεγάλες ποσότητες λίπους. Ένα τηγανητό πιάτο με μ
Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η μελιτζάνα είναι ένα από τα πιο ευέλικτα και αγαπημένα λαχανικά της ελληνικής κουζίνας.

Πλούσια σε φυτικές ίνες, κάλιο, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες, συμβάλλει θετικά στην καρδιαγγειακή και πεπτική υγεία.

Παρ' όλα αυτά, συχνά «κακοποιείται» διατροφικά: τηγανίζεται σε πολύ λάδι ή βράζεται υπερβολικά, χάνοντας έτσι μεγάλο μέρος από τα θρεπτικά της συστατικά.

Μάθετε στο Bovary.gr πώς να μαγειρέψετε σωστά τη μελιτζάνα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μελιτζάνα μαγειρική
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ