Συνταγή για παραδοσιακό Χριστόψωμο -Αφράτο και πεντανόστιμο, φτιάχνεται λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα - iefimerida.gr

Συνταγή για παραδοσιακό Χριστόψωμο -Αφράτο και πεντανόστιμο, φτιάχνεται λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα

Χριστόψωμο
Χριστόψωμο /Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι παραδόσεις των Χριστουγέννων είναι πολλές και τα εδέσματα που φτιάχνουμε και απολαμβάνουμε ακόμη περισσότερα.

Εκτός από τα κλασικά πιάτα, φτιάχνουμε στις γιορτές και το Χριστόψωμο. Πρόκειται για το καρβέλι ή την κουλούρα, που σύμφωνα με την παράδοση, το φτιάχνουμε 2-3 μέρες πριν τα Χριστούγεννα.

Η διαφορά με τα άλλα ψωμιά είναι ο πλούσιος στολισμός του με διάφορα κεντήματα (κεντίδια) ή «πλουμίδια». Το Χριστόψωμο συμβολίζει τη Γέννηση του Χριστού και δεν κόβεται με μαχαίρι αλλά με τα χέρια.

Βρήκαμε μια απίθανη συνταγή για το πιο αφράτο Χριστόψωμο που έχεις φάει ποτέ. Είναι η ιδανική συνταγή για να φτιάξεις φέτος.

Διαβάστε τη συνταγή για αφράτο Χριστόψωμο στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή Χριστόψωμο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ