Η αντίστροφη μέτρηση για τις γιορτές έχει ήδη ξεκινήσει και τα ζαχαροπλαστεία «στολίζουν» ήδη τις βιτρίνες τους με χριστουγεννιάτικες νοστιμιές.
Την περίοδο των Χριστουγέννων, τα γιορτινά γλυκίσματα έχουν τον πρώτο λόγο και μονοπωλούν το ενδιαφέρον όλων μας. Δίπλες, κουραμπιέδες, πίτες, πανετόνε, γλυκά για όλα τα γούστα γεμίζουν τις λαμαρίνες φούρνων και ζαχαροπλαστείων.
Ωστόσο ένας είναι ο αναμφισβήτητος πρωταγωνιστής της γιορτινής περιόδου -τα αγαπημένα όλων μελομακάρονα. Οι πιο «τεμπέληδες» από εμάς συνηθίζουμε να τα αγοράζουμε απ' έξω, ωστόσο είναι γνωστό πως άλλη γλύκα έχει ένα σπιτικά μαγειρεμένο μελομακάρονα με διαλεκτές πρώτες ύλες όπως το μέλι και τα καρύδια πρώτης ποιότητας.
Η παρασκευή τους ωστόσο απαιτεί μεράκι και μαεστρία και ποια θα ήταν καταλληλότερη να μας μάθει πως να πετύχουμε το τέλειο αποτέλεσμα από τη μία και μοναδική Βέφα Αλεξιάδου;
Διαβάστε τα μυστικά της Βέφα Αλεξιάδου για τέλεια μελομακάρονα στο Bovary.gr