To μυστικό για το τέλειο ζυμωτό ψωμί από το διάσημο αρτοποιείο του Παρισιού

Το πιο διάσημο αρτοποιείο του Παρισιού αποκαλύπτει το μυστικό για το τέλειο ζυμωτό ψωμί/Φωτογραφία: Shutterstock

Αν αγαπάτε το ψωμί και ο αγαπημένος σας προορισμός είναι η Γαλλία (ή και τα δύο) τότε πιθανόν γνωρίζετε το όνομα Poilâne. 

To Poilâne είναι ένα ταπεινό αρτοποιείο που άνοιξε το 1932 σε μια ήσυχη γωνιά στην γνωστή περιοχή του Παρισιού Saint-Germain-des-Prés. Εκεί, ο Pierre Poilâne δημιουργούσε λαχταριστά ψωμιά με παραδοσιακές τεχνικές και πωλούσε sourdough boule (διάσημα στρογγυλά ψωμιά που δουλεύονται όπως και οι μπαγκέτες) σε φτωχούς καλλιτέχνες με αντάλλαγμα ζωγραφιές από το ίδιο το ψωμί.

Σήμερα, το Poilâne διευθύνει η εγγονή του Pierre, Apollonia, η οποία κληρονόμησε την αυτοκρατορία του ψωμιού στην ηλικία των 18, όταν οι γονείς της πέθαναν σε ένα τραγικό ατύχημα. Από τότε η Apollonia, απόφοιτος του Χάρβαρντ, έφερε με επιτυχία το Poilâne στον 21ο αιώνα. Φέτος η Apollonia Poilâne κυκλοφόρησε το βιβλίο μαγειρικής της, Poilâne.

Διαβάστε ποιο είναι το μυστικό για τέλειο ζυμωτό ψωμί στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ψωμί αρτοποιείο Παρίσι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ