Φάγατε μπακαλιάρο σκορδαλιά; -Έτσι θα εξουδετερώσετε τη μυρωδιά του σκόρδου από την αναπνοή και τα χέρια - iefimerida.gr

Φάγατε μπακαλιάρο σκορδαλιά; -Έτσι θα εξουδετερώσετε τη μυρωδιά του σκόρδου από την αναπνοή και τα χέρια

Φωτογραφία / Shutterstock
Σκόρδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το σκόρδο είναι ένα βασικό συστατικό στη μαγειρική που δεν μπορεί να λείπει σχεδόν από κανένα φαγητό.

Μπορεί να προστεθεί σε πάρα πολλά πιάτα, σούπες, σαλάτες, σάλτσες και φαγητά χαρίζοντάς τους έξτρα γεύση. Η κατανάλωση σκόρδου έχει επίσης πολλά οφέλη για την υγεία αφού ρυθμίζει τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης, εμποδίζει την παραγωγή της ορμόνης της αγγειοτασίνης ΙΙ και χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία.

Ωστόσο, έχει μία έντονη και για πολλούς δυσάρεστη οσμή. Ο λόγος που το σκόρδο αφήνει αυτή την έντονη οσμή είναι η υψηλή περιεκτικότητά του σε θείο, που απελευθερώνεται στο αίμα μετά την πέψη. Μέσω της κυκλοφορίας του αίματος, τα μικροσωματίδια θείου μεταφέρονται στους πνεύμονες και έτσι προκύπτει η μυρωδιά στην αναπνοή.

Διαβάστε πως θα εξουδετερώσετε την μυρωδιά του σκόρδου στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ