Θεϊκή σαρακοστιανή συνταγή -Καλαμαράκια του κουτιού με σέλινο για να γλείφεις τα δάχτυλά σου

Φωτογραφία: Shutterstock

Υπάρχουν παραδοσιακές συνταγές που σε κάνουν πάντα να νιώθεις ότι επιστρέφεις στο πατρικό σου σπίτι και υπάρχουν και τα καλαμαράκια του κουτιού με το σέλινο.

Μια συνταγή που παραδοσιακά τρώγεται την Σαρακοστή μιας και τα καλαμαράκια του κουτιού (δηλαδή αυτά που βρίσκονται σε κονσέρβα) είναι πιο προσβάσιμα αυτή την εποχή του χρόνου. Δεν έχουν την ίδια γεύση με τα κλασικά καλαμαράκια, είναι πιο μικρά, εντυπωσιακά μαλακά, βράζονται στο δικό τους μελάνι και διατηρούν αναλλοίωτη τη γεύση του φρέσκου καλαμαριού.

Αυτά λοιπόν τα καλαμαράκια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε άπειρα πιάτα, συνδυάζονται φανταστικά με το σέλινο και το χλωρό κρεμμυδάκι. Την συνταγή πρωτοέφτιαξαν οι Ελληνίδες της επαρχίας για να χορτάσουν όλη την οικογένεια. Το σέλινο, οικονομικό και άφθονο, όταν βράζει, βγάζει μια εντυπωσιακή γλύκα. Προσθέτοντας στο τέλος τα καλαμαράκια, με λίγο ελαιόλαδο, οι μυρωδιές τραβούσαν στο σπίτι τα μικρά παιδιά όσο μακριά κι αν βρίσκονταν.

Δείτε την απίθανη νηστίσιμη συνταγή στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σαρακοστιανά συνταγή καλαμαράκια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ