Οι τραβηχτές πίτες Μάνης είναι μία συνταγή πολύ αγαπητή ανάμεσα σε όσους είναι εξοικειωμένοι με την μανιάτικη κουζίνα.
Οι πεντανόστιμες αυτές πίτες πήραν το όνομα τους από το άνοιγμα της ζύμης, καθώς για να την ανοίξουμε πρέπει να την τραβήξουμε με τα δάχτυλά μας. Μάλιστα, συνήθως φτιάχνονται με λίγο απ' το ζυμάρι που περισσεύει από το σπιτικό προζυμένιο ψωμί που φτιάχνουν οι ντόπιες νοικοκυρές.
Ενίοτε οι νόστιμες τραβηχτές σερβίρονται ως γλυκό, συνοδεία μαρμελάδας η φρούτων, ενώ άλλες φορές ως αλμυρό σνακ με λίγο τυρί, συγκεκριμένα τριμμένη φέτα. Σήμερα, όλα τα ψαγμένα εστιατόρια της Μάνης προτείνουν εναλλακτικές συνταγές για τραβηχτές αναδεικνύοντάς την ντόπια πίτα σε ένα trendyπιάτο.
Διαβάστε τη συνταγή στο Bovary.gr
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο