Τα δαμάσκηνα είναι ένας πεντανόστιμος, γλυκός καρπός που εμφανίζεται συχνά στις συνταγές της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας.
Η περίοδος συγκομιδής του αγαπημένου φρούτου είναι από την αρχή του καλοκαιριού έως και τα τέλη Οκτωβρίου, επομένως τώρα είναι η τέλεια περίοδος για να απολαύσετε συνταγές με δαμάσκηνα προτού να είναι αργά.
Από τους πιο νόστιμος τρόπους να αξιοποιηθούν τα φρέσκα δαμάσκηνα είναι σίγουρα φτιάχνοντας μια λαχταριστή συνταγή μαρμελάδας.
Ιδανική για το πρωινό μας γεύμα, σε μια φέτα ψωμί με βούτυρο, αλλά οι πιο τολμηροί μπορούν να την χρησιμοποιήσουν και σε αλμυρές συνταγές για να δώσουν μια γλύκα. Η μαρμελάδα δαμάσκηνο είναι επίσης μια υπέροχη προσθήκη σε ένα πιάτο τυριών και αλλαντικών που συνοδεύει μια βραδιά κρασιού και κουβέντας.
Διαβάστε την εύκολη συνταγή για μαρμελάδα δαμάσκηνο στο Bovary.gr