Η μουσταλευριά είναι ένα πέρα για πέρα παραδοσιακό γλυκό το οποίο έχει αποτελέσει αγαπημένη λιχουδιά των Ελλήνων εδώ και χιλιετίες.
Συγκεκριμένα, στην αρχαιότητα η μουσταλευρία ήταν γνωστή ως οινούτα, ονομασία που διατηρήθηκε και κατά τη βυζαντινή περίοδο μαζί με άλλα ονόματα όπως μουστόπιτα και πάστελλος.
Η δημοτικότητα του αγαπημένου γλυκίσματος οφείλεται τόσο στην νοστιμιά, την απλότητα αλλά και την προσιτότητά του, καθώς καθώς χρειάζεται ελάχιστα και οικονομικά υλικά.
Κύριο συστατικό της μουσταλευριάς δεν είναι άλλο από τον μούστο, συνεπώς το φθινόπωρο είναι η καλύτερη εποχή να απολαύσει κανείς το αγαπημένο γλυκό κέρασμα.
Διαβάστε την εύκολη συνταγή για μουσταλευριά στο Bovary.gr
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο