Το κόλπο για να ξεφλουδίσετε ένα βραστό αυγό εύκολα και γρήγορα - iefimerida.gr

Το κόλπο για να ξεφλουδίσετε ένα βραστό αυγό εύκολα και γρήγορα

Αυγά/Φωτογραφία Unsplash
Αυγά/Φωτογραφία Unsplash
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ξεφλούδισμα ενός σφιχτοβρασμένου αυγού φαίνεται μια απλή διαδικασία, αλλά συχνά το κέλυφος κολλάει και σπάει το ασπράδι, καταστρέφοντας το σχήμα του και χάνοντας πολύτιμο χρόνο.

Αυτό δεν είναι μόνο ενοχλητικό, αλλά συνήθως οφείλεται σε μια μικρή λεπτομέρεια στη διαδικασία μαγειρέματος που οι περισσότεροι αγνοούν. Ωστόσο, υπάρχει ένα απλό κόλπο για να το αποφύγετε. Ο κύριος λόγος που το κέλυφος κολλάει στο σφιχτό βραστό αυγό είναι η φρεσκάδα του. Όσο πιο φρέσκο είναι το αυγό, τόσο πιο δύσκολο είναι να ξεφλουδιστεί, γιατί η εσωτερική μεμβράνη παραμένει σφιχτά προσκολλημένη στο ασπράδι.

Διαβάστε τη συνέχεια στο bovary.gr.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ