Δύο Ελληνες καλλιεργούν βρώσιμα λουλούδια σε μια πρωτότυπη οικολογική φάρμα στο Μαρκόπουλο | ΓΥΝΑΙΚΑ | iefimerida.gr

Δύο Ελληνες καλλιεργούν βρώσιμα λουλούδια σε μια πρωτότυπη οικολογική φάρμα στο Μαρκόπουλο

λουλούδια βρώσιμα
Φωτογραφία: farmtofork
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο σεφΔημήτρης Χατζηδημητρίου και ο πρώην προγραμματιστής υπολογιστών Αντρέας Παξινός είναι φίλοι από παιδιά.

Πήγαιναν μαζί σχολείο, όταν όμως ο Αντρέας έφυγε στο εξωτερικό για σπουδές χάθηκαν για λίγο καιρό. Όταν ξανασυναντήθηκαν, συνειδητοποίησαν ότι τους ενδιέφερε και τους δύο η υγιεινή διατροφή και οι φυσικές καλλιέργειες. Aποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μια πρωτότυπη οικολογική φάρμα, που καλλιεργεί βρώσιμα λουλούδια. Έτσι, γεννήθηκε το «Farm to fork» στο Μαρκόπουλο.

«Το χωράφι ανήκει στην οικογένεια του Δημήτρη. Ο παππούς του το καλλιεργούσε και αργότερα συνέχισε ο πατέρας του με αμπέλια βιολογικά, φρούτα και κάποια ακόμα προϊόντα. Μας ενδιέφερε να ασχοληθούμε με το κτήμα, αλλά δεν ξέραμε τον τρόπο. Κοιτάζοντας στο YouTube βρήκαμε μια ιδέα για το πώς μπορούμε σε μια μικρή έκταση να βγάλουμε κάποια προϊόντα και να έχουμε κέρδος. Από τα τριάντα στρέμματα του κτήματος, εμείς αξιοποιούμε για τα βρώσιμα λουλούδια τα πέντε περίπου. Ο Δημήτρης, επειδή είναι σεφ, τα γνωρίζει καλύτερα όλα αυτά, οπότε έτσι κάπως ξεκινήσαμε» αναφέρει ο Αντρέας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε για τα βρώσιμα λουλούδια στο Bovary.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ λουλούδια Έλληνες φάρμα Μαρκόπουλο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ