Αυτό το Πάσχα μπαίνουμε στην κουζίνα και φτιάχνουμε συνταγές από όλον τον κόσμο.
Ένα γλυκό που αξίζει να παρασκευάζουμε είναι το «colomba di Pasqua», το οποίο είναι το πασχαλινό τσουρέκι των Ιταλών. Είναι ένας συνδυασμός των δύο γνωστών ιταλικών χριστουγεννιάτικων επιδορπίων, panettone και pandoro.
Το Colomba di Pasqua πήρε το όνομά του από το σχήμα του που – υποτίθεται ότι – αναπαριστά ένα περιστέρι και θυμίζει τσουρέκι με άσπρο γλάσο. Το συναντάμε και στην Κέρκυρα ως Κολομπίνα, είτε σε σχήμα περιστεριού είτε σε κουλούρα.
Διαβάστε περισσότερα για το πασχαλινό τσουρέκι των Ιταλών στο Bovary.gr
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο