Το air fryer είναι παντού: Το βλέπεις σε συνταγές στο TikTok, στα Instagram stories, και – κατά πάσα πιθανότητα – ήδη έχει κάνει την εμφάνισή του στην κουζίνα σου.
Αυτή η μικρή αλλά θαυματουργή συσκευή υπόσχεται πιο υγιεινό, πιο γρήγορο και πιο εύκολο μαγείρεμα. Όμως πόσο διαφέρει πραγματικά από τον συμβατικό φούρνο – και αξίζει την (καλή του) φήμη;
Η φιλοσοφία του είναι απλή: θερμαντικό στοιχείο από πάνω, δυνατός ανεμιστήρας και ένας δίσκος-καλάθι που αφήνει τον καυτό αέρα να κυκλοφορεί ελεύθερα. Το αποτέλεσμα; Τραγανό εξωτερικά, ζουμερό εσωτερικά, με ελάχιστο ή καθόλου λάδι. Όπως εξηγεί η Dell Stanford, ανώτερη διαιτολόγος του British Heart Foundation, το air fryer μαγειρεύει πιο γρήγορα από φούρνο γιατί έχει μικρότερο όγκο και δυνατή κυκλοφορία θερμότητας.
Δείτε αν τελικά το air fryer είναι ασφαλές στο Bovary.gr.