fbpx Ανακύκλωσε τις παλιές συσκευές ατμίσματος και μείωσε κι εσύ το αποτύπωμά σου στο περιβάλλον | GREEN | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GREEN
BRITISH AMERICAN TOBACCO KAI NOBACCO

Ανακύκλωσε τις παλιές συσκευές ατμίσματος και μείωσε κι εσύ το αποτύπωμά σου στο περιβάλλον

Η καμπάνια της British American Tobacco για ανακύκλωση
15|07|2020 | 13:27
Mείωσε και εσύ το αποτύπωμα που αφήνεις στο περιβάλλον

Μείωση- επαναχρησιμοποίηση- ανακύκλωση: Τρεις όροι που χρησιμοποιούνται ευρέως τα τελευταία χρόνια από καμπάνιες σε όλο τον κόσμο για την προστασία του περιβάλλοντος. Όπως κάνει και η BRITISH AMERICAN TOBACCO με την NOBACCO για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, θέλοντας να ευαισθητοποιήσει τους καταναλωτές ώστε να μειώσουν το αποτύπωμά που αφήνουν στο περιβάλλον.

Τα οφέλη της ανακύκλωσης ή ευρύτερα της εναλλακτικής διαχείρισης των αποβλήτων είναι γνωστά και πλήρως τεκμηριωμένα. Η εκ νέου χρήση των προϊόντων βοηθά εκτός από την προστασία του περιβάλλοντος, και στην βιώσιμη ανάπτυξη τόσο από οικονομική, περιβαλλοντική όσο και κοινωνική σκοπιά.

Πώς μπορείς να βοηθήσεις στην ανακύκλωση;

Ο καθένας από εμάς μπορεί να συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος, υιοθετώντας απλές, καθημερινές συνήθειες όπως την χρήση επαναχρησιμοποιούμενων τσαντών όταν πηγαίνουμε για ψώνια, την επιλογή αντικειμένων που βρίσκονται σε ‘έξυπνα’ πακέτα και όχι πλαστικές συσκευασίες, αλλά και την χρήση ποδηλάτου ή ΜΜΜ για τις κοντινές αποστάσεις και λειτουργώντας σε καθημερινή βάση με το σκεπτικό της κατανάλωσης με σύνεση αλλά και του μότο μείωση- επαναχρησιμοποίηση-ανακύκλωση, όπου είναι εφικτό.

Την ίδια ώρα, οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Τεράστιοι όγκοι πλαστικών κάθε χρόνο μολύνουν το περιβάλλον, την ώρα που ένας μόνο τόνος πλαστικού χρειάζεται περίπου 500 χρόνια για να αποδομηθεί ενώ μπορεί να παράξει 732 κιλά τοξικών αερίων.

Αλλά δεν είναι μόνο το πλαστικό που δημιουργεί πελώριο πρόβλημα. Τι συμβαίνει με τις ηλεκτρικές συσκευές; Μέσα στο 2019, σε ολόκληρο τον πλανήτη παράχθηκαν 50 εκατομμύρια τόνοι ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων, που περιλαμβάνουν όλα τα είδη συσκευών, από ψυγεία και τηλεοράσεις μέχρι ηλεκτρικές σκούπες, smartphones αλλά και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Σε αυτό τον τομέα, οι λαοί σε όλο τον κόσμο είναι αρκετά πίσω διότι κάθε χρόνο ανακυκλώνεται μόνο το 20% των παγκόσμιων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων και μόνο 67 χώρες έχουν θεσπίσει νόμους για την περιβαλλοντικά σωστή διαχείριση τους – εκ των οποίων μία είναι και η Ελλάδα.

Και μπορεί να φανεί περίεργο, ωστόσο, η ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών στην Ελλάδα έχει μια ιδιαίτερα θετική πορεία, με την χώρα μας να βρίσκεται σταθερά, τα τελευταία χρόνια, μέσα στις 10 πρώτες θέσεις ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε.

Η καμπάνια Return, Recycle, Replace της BRITISH AMERICAN TOBACCO και της NOBACCO

Ένα από τα πράγματα που ίσως δεν είχες σκεφτεί ποτέ ότι μπορεί να ανακυκλώνεται είναι οι παλιές συσκευές θερμαινόμενου καπνού ή ατμίσματος. Κι ενώ μπορεί να έχεις ήδη φτιάξει μια συλλογή από ορισμένες στο σπίτι σου, ίσως να μην φαντάστηκες ποτέ πως θα μπορούσες να την ανακυκλώσεις.

Σε αυτό απαντά η BRITISH AMERICAN TOBACCO και η NOBACCO, οι οποίες έχοντας θέσει ως στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και στο πλαίσιο της στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης, δημιούργησαν σε συνεργασία με την
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΑΕ μια καμπάνια για την ανακύκλωση ηλεκτρονικών τσιγάρων.

Πέρυσι, η εκστρατεία αυτή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία με την συγκέντρωση και ανακύκλωση 5.000 συσκευών θερμαινόμενου καπνού και ατμίσματος.

Έτσι και φέτος, η καμπάνια με το όνομα Return, Recycle, Replace, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΑΕ, παροτρύνει τους καπνιστές να ανακυκλώσουν τις παλιές του συσκευές θερμαινόμενου καπνού, οποιασδήποτε μάρκας αλλά και τα χρησιμοποιημένα pods του Vype ePen 3 στα καταστήματα Nobacco σε όλη την χώρα, από τις 5 Ιουνίου μέχρι και τα τέλη Σεπτέμβρη, δίνοντας κίνητρα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητά τους.

Ποια είναι αυτά; Εκτός από το αυτονόητο – την προστασία του περιβάλλοντος – οι πελάτες θα βρεθούν σε μια σειρά από επιλογές για να αποκτήσουν μια συσκευή θερμαινόμενου καπνού glo ή το Vype ePen 3 starter kit.

Μείωσε κι εσύ το αποτύπωμά σου στο περιβάλλον ανακυκλώνοντας τις παλιές συσκευές ατμίσματος και θερμαινόμενου καπνού και συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ