fbpx Ο Πάνος Ιωαννίδης αποκαλύπτει τα μυστικά του για τέλεια ζυμαρικά | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE
ΠΩΣ ΤΑ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ

Ο Πάνος Ιωαννίδης αποκαλύπτει τα μυστικά του για τέλεια ζυμαρικά

Πάνος Ιωαννίδης: Τιπς για τέλεια ζυμαρικά
04|03|2020 | 09:49
Πάνος Ιωαννίδης/Φωτογραφία Facebook Ioannidis Panos

Λάτρης και γνώστης της ιταλικής κουζίνας, ο Πάνος Ιωαννίδης έγινε αναγνωρίσιμος στο ευρύ κοινό από τη παρουσία του στο Master Chef. Τώρα ήρθε η ώρα να μας αποκαλύψει τα μυστικά για τα τέλεια ζυμαρικά.

Δεν υπάρχει άλλωστε τίποτα καλύτερο από ένα υπέροχα φτιαγμένο ιταλικό γεύμα. Ωστόσο ο αυθεντικός τρόπος μαγειρέματος ζυμαρικών και η συντήρησή τους είναι πάντα αντικείμενο πολλών συζητήσεων και καυγάδων. Και μιας και η απορία μας δημιουργήθηκε, ποιος καταλληλότερος για να μας λύσει τις απορίες, από τον ίδιο τον Πάνο Ιωαννίδη; Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Youtube μοιράζεται όλες τις οδηγίες που βήμα βήμα, θα μας μυήσουν στις τεχνικές για το πώς να βράσουμε τα ζυμαρικά και πώς να τα συντηρήσουμε για να τα χρησιμοποιήσουμε λίγο αργότερα.

Φωτογραφία: Facebook Ioannidis Panos

Πως βράζουμε σωστά τα ζυμαρικά:

  • O βρασμός των ζυμαρικών εξαρτάται από το είδος, το πάχος και το σχήμα τους
  • Η κατσαρόλα πρέπει να είναι γεμάτη με νερό κατά τα 3/5
  • Αλατίζουμε καλά, 10 γρ. αλάτι ανά λίτρο νερού
  • Προσθέτουμε τα ζυμαρικά
  • Τα ανακατεύουμε καλά για να μην κολλήσουν
  • Βράζουμε όσο προτείνει η εταιρεία παραγωγής των ζυμαρικών στη συσκευασία

Ποιος είναι ο ιδανικός τρόπος συντήρησης των ζυμαρικών για να τα σερβίρουμε λίγο αργότερα;

  • Μπορούμε να προβράσουμε τα ζυμαρικά στο 80% του προτεινόμενου χρόνου που αναγράφεται στη συσκευασία
  • Σουρώνουμε χωρίς να ξεπλύνουμε με νερό και τα απλώνουμε σε ένα ταψί
  • Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο
  • Σφραγίζουμε με μεμβράνη
  • Ανοίγουμε τρύπες στη μεμβράνη για να φύγει η θερμότητα και οι υδρατμοί
  • Περιμένουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου
  • Και τα διατηρούμε στο ψυγείο
  • Όταν έρθει η ώρα να τα καταναλώσουμε, βράζουμε για τον υπολειπόμενο χρόνο μαγειρέματος
Φωτογραφία: Facebook Ioannidis Panos

Ένα ακόμη έξυπνο tip από τον Πάνο Ιωαννίδη για τα ζυμαρικά, δεν τα ξεπλένουμε ποτέ με νερό γιατί φεύγει το άμυλο και χάνεται η γεύση τους.

Το σίγουρο είναι ότι μέσα από το συγκεκριμένο βίντεο ο Πάνος Ιωαννίδης θέλει να μας κάνει να διευρύνουμε τις γαστρονομικές μας γνώσεις και να απογειώσουμε τα πιάτα μας!

Βίντεο: Τα μυστικά του Πάνου Ιωαννίδη για τέλεια ζυμαρικά

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε συγκεντρωμένα όλα τα μυστικά του Πάνου Ιωαννίδη για το πώς βράζουμε και διατηρούμε ζυμαρικά…

ΣΧΟΛΙΑ