Την Κυριακή των Βαΐων τρώμε ψάρι -Συνταγή για κολιό με ντομάτα στο φούρνο

Συνταγή για κολιό με σάλτσα τομάτας / Φωτογραφία: Shutterstock

Η μέρα σήμερα επιτρέπει την κατανάλωση ψαριού και οι συνταγές με κολιό έχουν την τιμητική τους.

Λίγο πριν το τέλος της νηστείας της Σαρακοστής, η Κυριακή των Βαΐων αναφέρεται στην ορθόδοξη πίστη ως μέρα, όπου οι πιστοί μπορούν να καταναλώσουν ψάρι.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό φρέσκοι κολιοί
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 5 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/4 του φλιτζανιού λευκό κρασί
  • 1/4 του φλιτζανιού νερό

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε καλά τους κολιούς και αλατοπιπερώνουμε. Στρώνουμε σε πυρίμαχο σκεύος
  • Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να γυαλίσουν
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφού φύγει το αλκοόλ, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε
  • Τέλος, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10’ - 15’ λεπτά.
  • Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα ψάρια και ψήνουμε στο φούρνο στους 190oC για περίπου 1 ώρα.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ψάρι συνταγή Κυριακή των Βαΐων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ