Συνταγή για πανεύκολα τυροπιτάκια -Αφράτα σαν κρουασανάκια, γίνονται μούρλια | GASTRONOMIE | iefimerida.gr

Συνταγή για πανεύκολα τυροπιτάκια -Αφράτα σαν κρουασανάκια, γίνονται μούρλια

τυροπιτάκια
Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πάντα ψάχνουμε εύκολες και γρήγορες συνταγές για σνακ που μπορούμε να απολαύσουμε στο σπίτι ή το γραφείο.

Είτε αλμυρά είτε γλυκά, ένα νόστιμο, εκλεκτό έδεσμα είναι πάντα ευπρόσδεκτο στον ουρανίσκο μας. Τα τυροπιτάκια είναι μια απόλαυση που μας συντροφεύει ήδη από τα παιδικά μας χρόνια.

Είναι αφράτα, πεντανόστιμα και χορταστικά. Μια υπέροχη συνταγή που γίνεται εύκολα και γρήγορα είναι αυτή για τυροπιτάκια-κρουασανάκια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υλικά συνταγής για τυροπιτάκια

  • 2 ποτήρια του νερού χλιαρό γάλα
  • 1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
  • 2 αυγά (1 κρόκο για το άλειμμα)
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 2 φακελάκια μαγιά στιγμής
  • 7,5-8 φλιτζάνια αλεύρι
  • λίγο σουσάμι
  • 1 κ.γ. γιαούρτι
  • 300 γρ. τυρί φέτα για τη γέμιση

Εκτέλεση συνταγής για τυροπιτάκια

  • Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη εκτός από το αλεύρι. Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο και ζυμώνουμε για 10 λεπτά.
  • Σκεπάζουμε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
  • Κόβουμε τη ζύμη σε τέσσερα κομμάτια. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε στρογγυλό φύλλο, κόβουμε σε 12 τριγωνικά κομμάτια, βάζουμε τριμμένο τυρί και τυλίγουμε σε ρολάκια, όπως τα κρουασάν.
  • Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσουν.
  • Αλείφουμε με τον κρόκο, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180C μέχρι να ροδίσουν.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή Τυροπιτάκια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ