Η Charlotte Oates, μαγείρισσα και ιδρύτρια του Charlotte's Lively Kitchen, μοιράζεται τη «καλύτερη» συνταγή για λεμονόπιτα τύπου cheesecake χωρίς ψήσιμο - και είναι έτοιμη σε μόλις 15 λεπτά.
«Ένα υπέροχο cheesecake λεμονιού με τραγανή βάση μπισκότου, γεμάτο γεύση από φρέσκο ξύσμα και χυμό λεμονιού. Είναι απίστευτα εθιστικό!» λέει η Charlotte Oates.
Υλικά για τη βάση:
- 100 γρ. μπισκότα digestive
- 40 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
Για την κρέμα:
- 280 ml κρέμα γάλακτος (double cream)
- 250 γρ. τυρί κρέμα (cream cheese)
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη (ή ψιλή κρυσταλλική)
- Ξύσμα και χυμός από 2 λεμόνια (περίπου 5 κουταλάκια χυμός)
Για διακόσμηση:
- 75 ml κρέμα γάλακτος
- 4 φέτες λεμονιού
Τα σκεύη που θα χρειαστείτε για τη συνταγή:
- Στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση
- Λαδόκολλα
- Σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη σε σχήμα αστεριού
Οδηγίες για την εκτέλεση της συνταγής
Φτιάχνουμε τη βάση: Θρυμματίζουμε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν ψίχουλα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και πιέζουμε καλά με την πίσω πλευρά ενός κουταλιού ώστε να γίνει μια λεία βάση. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο να παγώσει όσο ετοιμάζουμε την κρέμα.
Ετοιμάζουμε την κρέμα: Τρίβουμε το ξύσμα των λεμονιών και στύβουμε τον χυμό. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματίσει απαλές κορυφές. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως.
Συναρμολόγηση: Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο και ρίχνουμε το μείγμα του cheesecake από πάνω. Ισιώνουμε την επιφάνεια με κουτάλι ή σπάτουλα. Βάζουμε ξανά στο ψυγείο και αφήνουμε να σταθεροποιηθεί για τουλάχιστον 2 ώρες (ή μέχρι να σφίξει καλά).
Διακόσμηση και σερβίρισμα: Χτυπάμε τα 75 ml κρέμας μέχρι να στέκεται σε σφιχτές κορυφές. Τη βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και σχηματίζουμε 8 ροζέτες γύρω από την επιφάνεια του cheesecake. Τοποθετούμε από μία φέτα λεμονιού πάνω σε κάθε ροζέτα.