Συνταγή για νόστιμα μπισκότα σαν μηλόπιτα -Τέλειο σνακ για γραφείο και σχολείο | GASTRONOMIE | iefimerida.gr

Συνταγή για νόστιμα μπισκότα σαν μηλόπιτα -Τέλειο σνακ για γραφείο και σχολείο

Συνταγή για μπισκότα σαν μηλόπιτα
Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για ένα απαιτητικό φθινόπωρο, οι μικρές στιγμές χαράς μέσα στην ημέρα, όπως ένα μπισκότο στο γραφείο, το σπίτι, το σχολείο, είναι αυτές που θα κρατήσουν τη διάθεση αλλά και την ενέργεια μας ψηλά.

Αλλώστε τα μπισκότα είναι το ιδανικό σνακ για το σχολείο ή τον πρωινό καφέ, το απογευματινό διάλειμμα από το διάβασμα κι όταν μάλιστα συνοδεύεται από το μήλο, είναι το τέλειο συνοδευτικό για τα ζεστά ροφήματα του φθινοπώρου. Φτιάξτε την παρακάτω συνταγή για μπισκότα που θυμίζουν στη γεύση κάτι από μηλόπιτα και έχετε τη τέλεια απόλαυση σε μόλις 17 λεπτά!

Υλικά για τη γέμιση

  • 2 κουταλιές ανάλατο βούτυρο
  • 2 μήλα, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
  • ¼ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα

Για τα μπισκότα

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ⅓ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2½ κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 8 κουταλιές ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους ½-ίντσας
  • ¾ φλιτζάνι γάλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

  • Προθερμάνουμε το φούρνο στους 200 ° C και στρώνουμε δύο φύλλα λαδόκολλας.
  • Στη συνέχεια σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα μήλα και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν, 4 έως 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και την κανέλλα και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα μαγειρικής και το αλάτι για να ενωθούν.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και αναμειγνύουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη. Προσθέτουμε το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Το ζυμάρι μας είναι έτοιμο και το ανοίγουμε με έναν πλάστη σε πάχος περίπου λιγότερο από μισό εκατοστό.
  • Επειτα με τη βοήθεια ενός κουπάτ ή και ενός φλιτζανιού κόβουμε τα μπισκότα και ρίχνουμε 1½ κουταλιά της σούπας γέμιση μήλου στο κέντρο κάθε μπισκότου και το κλείνουμε με ένα άλλο μπισκότο.
  • Ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν, περίπου 17 λεπτά.
  • Αφήστε να κρυώσουν ελαφρώς πριν σερβίρετε. Τα μπισκότα μπορούν να αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο για έως και δύο ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου.

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μπισκότα συνταγή μηλόπιτα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ