Συνταγή για κλασικό μπέργκερ -Το MasterChef μυστικό για το πιο ζουμερό μπιφτέκι - iefimerida.gr

Συνταγή για κλασικό μπέργκερ -Το MasterChef μυστικό για το πιο ζουμερό μπιφτέκι

Συνταγή για κλασικό μπέργκερ με ένα μυστικό για ζουμερό μπιφτέκι
Μπέργκερ / Φωτογραφία: AP Photos
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η συνταγή για το πιο κλασικό μπέργκερ και ένα MasterChef μυστικό για να γίνει το μπιφτέκι πιο ζουμερό από ποτέ.

Το μπιφτέκι στο μπέργκερ είναι, ό, τι και το σουβλάκι σε ένα τυλιχτό με πίτα. Το Α και το Ω. Θα έχετε όμως παρατηρήσει πως κάποιες φορές, τα μπιφτέκια που ψήνετε στο σπίτι γίνονται στεγνά. Ανακαλύψαμε λοιπόν την κλασσικότερη συνταγή για μπέργκερ, αλλά και ένα MasterChef μυστικό - όχι εκείνο για το σάντουιτς με μοβ καλαμάρι του τρέιλερ - για να κάνετε τα μπιφτέκια ζουμερά και πεντανόστιμα.

Βίντεο: Ζουμερό μπιφτέκι με μυστικό από έναν MasterChef

Ο Αμερικανός Σεφ, Γκράχαμ Έλιοτ, υπήρξε για έξι συνεχόμενες σεζόν κριτής στο MasterChef και όπως καταλαβαίνετε είναι ένας από τους διάσημους μάγειρες στις ΗΠΑ. Εκείνος λοιπόν ήταν που αποκάλυψε το δικό του μυστικό για ζουμερά μπιφτέκια. Και είναι τόσο απλό που πραγματικά θα το λατρέψετε. Βυθίζει ένα παγάκι στο κέντρο του μπέργκερ την ώρα που το ψήνει, με αποτέλεσμα ο κιμάς να κρατά την υγρασία του, ενώ ψήνεται ιδανικά.

Υλικά

  • 500 γρ μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φέτες πολυκαιρισμένο ψωμί
  • 1 κουταλιά Γουορτσεστερσάιρ σος
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Για το μπέργκερ: 4 ψωμάκια για μπέργκερ
  • Μαγιονέζα
  • Κέτσαπ
  • 4 φύλλα μαρούλι iceberg
  • 1 τομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 4 φέτες κόκκινο ξερό κρεμμύδι

Εκτέλεση

  • Σε μπολ αναμειγνύουμε τον κιμά, το αυγό, το κρεμμύδι, το ψωμί τριμμένο, την σος Γουορτσεστερσάιρ, το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε. Μοιράζουμε το μείγμα, αφού το ζυμώσουμε καλά σε τέσσερα ίσα μέρη και σχηματίζουμε 4 μπέργκερ, διαμέτρου 10 εκατοστών
  • Λαδώνουμε ελαφρά μια σχάρα ή ένα σχαροτήγανο και βάζουμε στη φωτιά. Στρώνουμε τα μπέργκερ και βυθίζουμε στο κέντρο τους ένα μεγάλο παγάκι
  • Ψήνουμε ώσπου να λιώσει εντελώς το παγάκι και στη συνέχεια γυρίζουμε από την άλλη πλευρά, συνεχίζοντας για 2-3 λεπτά ακόμη
  • Μπορούμε να φρυγανίσουμε λίγο τα ψωμάκια πριν στήσουμε το μπέργκερ. Βάζουμε μια κουταλιά κέτσαπ στο κάτω ψωμάκι, στρώνουμε ένα φύλλο μαρουλιού, μια φέτα τομάτα, το μπιφτέκι, τις ροδέλες κρεμμύδι και αλατοπιπερώνουμε
  • Αλείφουμε μια κουταλιά μαγιονέζα στο πάνω ψωμάκι και σκεπάζουμε
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μπιφτέκι συνταγή MasterChef παγάκι κόλπο τρικ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ