fbpx Συνταγή για μακαρονάδα α λα πουτανέσκα -Το «ελληνικό» κόλπο για τέλειο σπαγγέτι του Γκόρντον Ράμσεϊ | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Συνταγή για μακαρονάδα α λα πουτανέσκα -Το «ελληνικό» κόλπο για τέλειο σπαγγέτι του Γκόρντον Ράμσεϊ

Πιάτο με ζυμαρικά, σπαγγέτι α λα πουτανέσκα
29|06|2020 | 11:39
Πιάτο με ζυμαρικά, σπαγγέτι α λα πουτανέσκα / Φωτογραφία: Shutterstock

Είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα και γρήγορα πιάτα, που οι λάτρες των ζυμαρικών δεν βαριούνται ποτέ. Έχει όμως και η συνταγή αυτή τα μυστικά της για να είναι ακαταμάχητη.

Αναζητήσαμε τα βασικά μυστικά για τέλειο σπαγγέτι από τον καθ’ ύλην αρμόδιο. Μια συνταγή λοιπόν χρειάζεται δυο-τρία βασικά στοιχεία για να πάρουμε το καλύτερο από τα ζυμαρικά.

Βρήκαμε ένα σύντομο, αλλά περιεκτικό βίντεο με συμβουλές από τον βραβευμένο με αστέρι Μισελέν, Γκόρντον Ράμσεϊ που πραγματικά θα κάνουν τη διαφορά.

7 μυστικά της συνταγή για τέλειο σπαγγέτι

  1. Μπόλικο τρεχούμενο νερό από τη βρύση και όχι ζεστό ή σχεδόν βρασμένο από πριν στον βραστήρα. Ναι, είναι αλήθεια πως το κόλπο του βραστήρα κερδίζει λίγο χρόνο, ωστόσο, είναι σημαντικό να ξεκινήσει ο βρασμός μέσα στην κατσαρόλα.
  2. Ο Γκόρντον Ράμσεϊ αρωματίζει το νερό πριν πέσουν σε αυτό τα ζυμαρικά, με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή όποιο άλλο μπαχαρικό σας αρέσει.
  3. Το μεγάλο μυστικό του έχει άρωμα Ελλάδας. Ο Ράμσεϊ προσθέτει στο νερό και 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Το λάδι βοηθά ώστε να μην κολλάνε τα ζυμαρικά, ειδικά όταν μιλάμε για λεπτό σπαγγέτι, μεταξύ τους.
  4. Αφού βράσει για τα καλά το νερό και αρχίσει να κοχλάζει, παίρνουμε τα ζυμαρικά στα χέρια μας, χωρίς να τα σπάσουμε. Βυθίζουμε τη μία άκρη τους στο νερό που κοχλάζει και αφού μαλακώσουν για 3-4 δευτερόλεπτα, περιστρέφουμε με τη βοήθεια μιας τσιμπίδας ώστε να βυθιστεί το σπαγγέτι στο νερό.
  5. Αν νιώθετε άβολα με τον χρόνο, χρησιμοποιείστε ένα χρονόμετρο ώστε να ξέρετε πόση ώρα θα μείνουν τα ζυμαρικά σας στο νερό που βράζει. Υπάρχει στις συσκευασίες των ζυμαρικών αναγραφόμενος χρόνος βρασμού.
  6. Δοκιμάζουμε τα ζυμαρικά, που πρέπει να τα νιώθετε στα δάγκωμα, αλλά όχι τόσο ώστε να υπάρχει η αίσθηση του τραγανού.
  7. Στραγγίζουμε καλά και προσθέτουμε στο σουρωτήρι, επιπλέον ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά πριν σερβίρουμε.

Βίντεο: Δείτε τον Γκόρντον Ράμσεϊ να ετοιμάζει σπαγγέτι

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε όλα τα παραπάνω μυστικά από τον Γκόρντον Ράμσεϊ, που θα δώσουν τέλειο αποτέλεσμα στο πιάτο.

Η συνταγή για ζυμαρικά α λα πουτανέσκα

Και τώρα που γνωρίζετε τα μυστικά του σπαγγέτι από τον καλύτερο, μπορείτε σε 4-5 λεπτάκια να ετοιμάσετε μια από τις πιο διάσημες και κλασικές ιταλικές μακαρονάδες. Ένα πιάτο που ταιριάζει τέλεια με τα υλικά της μεσογειακής -ελληνικής διατροφής.

Υλικά

  • 100 γρ ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι
  • 50 γρ κάπαρη
  • 3-4 τομάτες πομοντόρο κομμένες στη μέση
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Πιπέρι τσίλι σε σκόνη
  • Αλάτι
  • Το σπαγγέτι (το σουρώνουμε 1 λεπτάκι πριν να είναι έτοιμο)

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ σκεύος και προσθέτουμε τις ελιές, την κάπαρη και τις τομάτες. Πασπαλίζουμε με τσίλι και αλάτι και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά
  • Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε με την τσιμπίδα να πάνε παντού τα υλικά
  • Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί αν το επιθυμούμε
ΣΧΟΛΙΑ