Χωρίς βούτυρο και έτοιμα σε 15 λεπτά: Πώς να φτιάξετε πιο ελαφριά και αφράτα σπιτικά κρουασάν - iefimerida.gr

Χωρίς βούτυρο και έτοιμα σε 15 λεπτά: Πώς να φτιάξετε πιο ελαφριά και αφράτα σπιτικά κρουασάν

Αλμυρά κρουασανάκια με γέμιση τσίζμπεργκερ
Φωτογραφία αρχείου: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σπιτικά κρουσάν; Ναι! Η παρακάτω συνταγή θα σας ενθουσιάσει.

Τα κρουασάν είναι βουτυράτα αλλά η παρακάτω συνταγή υπόσχεται σούπερ γεύση με λιγότερα ή έστω πιο υγιεινά λιπαρά.

Αυτή η εναλλακτική λύση χωρίς βούτυρο όχι μόνο μειώνει τις θερμίδες, αλλά επιτυγχάνει και μια αφράτη υφή χάρη στη χρήση λαδιού και μερικών κόλπων στο ζύμωμα. 

Συνταγή: Πώς να φτιάξετε κρουασάν χωρίς βούτηρο

Υλικά

  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 αυγό
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας  λάδι
  • 100 ml γάλα (μπορεί να είναι φυτικό)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αυγό, τη ζάχαρη, το λάδι, τη βανίλια και το γάλα.
  • Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι και το αλάτι μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή, εύπλαστη ζύμη.
  • Ανοίξτε τη ζύμη με έναν πλάστη σε ορθογώνιο και κόψτε μακρόστενα τρίγωνα.
  • Τυλίξτε κάθε τρίγωνο από τη βάση προς την άκρη.
  • Τα τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 12-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Αν θέλετε να προσθέσετε μια τελευταία πινελιά, μπορείτε να τα αλείψετε με  λίγη ζάχαρη άχνη μόλις τα βγάλετε από τον φούρνο. 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κρουασάν συνταγή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ