fbpx Συνταγή για κλασικό, βελούδινο ρυζόγαλο -Χωρίς κορν φλάουρ | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Συνταγή για κλασικό, βελούδινο ρυζόγαλο -Χωρίς κορν φλάουρ

Μπολ με κρέμα ρυζόγαλο πασπαλισμένο με κανέλα
30|03|2020 | 23:04
Μπολ με κρέμα ρυζόγαλο πασπαλισμένο με κανέλα / Φωτογραφία: Shutterstock

Το αυθεντικό, το παραδοσιακό ρυζόγαλο πήζει με το άμυλο που βγάζει το ρύζι στο γάλα. Αυτή η συνταγή είναι ό, τι χρειάζεστε για να το πετύχετε.

Υπάρχει τρόπος να πήξει μια βελούδινη κρέμα πιο γρήγορα, με τη χρήση ενός πηκτικού μέσου όπως άνθος αραβοσίτου ή (το ίδιο είναι πάνω κάτω) κορν φλάουρ. Ωστόσο, ένα ρυζόγαλο που θα σιγοβράσει και θα δώσει χρόνο στο ρύζι να βγάλει το άμυλο και να πήξει, είναι πάντοτε πιο νόστιμο και απολαυστικό.

Υλικά

100 γρ ρύζι αρμπόριο (και το γλασέ κάνει)
1 λίτρο γάλα πλήρες
80 γρ ζάχαρη
Φλούδα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά, πλην της κανέλας και αφήνουμε να πάρουν βράση
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο πιο χαμηλό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, για 25’ λεπτά
  • Δοκιμάζουμε να έχει μαλακώσει το ρύζι. Εφόσον έχει χυλώσει το μείγμα, τότε το ρυζόγαλο είναι έτοιμο
  • Πετάμε τις φλούδες το λεμόνι. Μοιράζουμε σε τέσσερα μπολ και αφήνουμε να κρυώσει. Σερβίρουμε με μπόλικη κανέλα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ