Συνταγή για ζυμαρικά από κολοκυθάκι με πέστο αβοκάντο

Ζυμαρικά με ζουντλς κολοκυθιού και σος πέστο αβοκάντο / Φωτογραφία: Shutterstock

Τα ζυμαρικά μπορούν να γίνουν από απολαυστικά λαχανικά, προσφέροντας γεύση και χαρίζοντας ένα ελαφρύ πιάτο στους λάτρεις της μακαρονάδας. Συνταγή για μακαρονάδα από κολοκυθάκι, σερβιρισμένη με σος πέστο.

Ζουντλς. Ο συνδυασμός των γνωστών νουντλς με την ιταλική λέξη zuchini, που σημαίνει κολοκύθι. Αυτή είναι η ονομασία των ζυμαρικών που αντικαθιστούν την κλασική πάστα από αλεύρι και προσφέρουν μια μακαρονάδα ελαφριά και αρωματική για όσους θέλουν να μειώσουν τις θερμίδες στη διατροφή τους.

Υλικά

  • 4 μέτρια κολοκυθάκια
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Για τη σάλτσα πέστο: 2 ώριμα αβοκάντο
  • 10-12 φρέσκα φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
  • 50 γρ κουκουνάρι
  • αλάτι και πιπέρι
  • το χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 70 ml Ελαιόλαδο
  • Τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τις άκρες από τα κολοκυθάκια και κόβουμε σε λωρίδες. Υπάρχουν ειδικά εξαρτήματα στην κουζίνα για να γίνει αυτό. Ωστόσο, ένα μαντολίνο για λαχανικά ή ένας ανοξείδωτος τρίφτης αρκεί
  • Τρίβουμε τα κολοκυθάκια με το μακρύ μέρος προς το τρίφτη, ώστε να πάρουμε μακριές και όσο γίνεται πιο όμοιες λωρίδες
  • Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε ένα – ένα τα κολοκυθάκια να πάρουν ελάχιστο χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα με το υπόλοιπο κολοκύθι
  • Βάζουμε όλα τα υλικά για το πέστο σε ένα μηχάνημα κοπής με μαχαίρια, εκτός από το λάδι. Χτυπάμε καλά να γίνουν ένα μείγμα
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε
  • Ανακατεύουμε το πέστο με τα ζουντλς και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τριμμένη παρμεζάνα

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τρόπους να φτιάξετε τα ζουντλς μόνοι σας στο σπίτι:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ