fbpx Συνταγή για ζυμαρικά από κολοκυθάκι με πέστο αβοκάντο | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Συνταγή για ζυμαρικά από κολοκυθάκι με πέστο αβοκάντο

Ζυμαρικά με ζουντλς κολοκυθιού και σος πέστο αβοκάντο
21|05|2019 | 17:26
Ζυμαρικά με ζουντλς κολοκυθιού και σος πέστο αβοκάντο / Φωτογραφία: Shutterstock

Τα ζυμαρικά μπορούν να γίνουν από απολαυστικά λαχανικά, προσφέροντας γεύση και χαρίζοντας ένα ελαφρύ πιάτο στους λάτρεις της μακαρονάδας. Συνταγή για μακαρονάδα από κολοκυθάκι, σερβιρισμένη με σος πέστο.

Ζουντλς. Ο συνδυασμός των γνωστών νουντλς με την ιταλική λέξη zuchini, που σημαίνει κολοκύθι. Αυτή είναι η ονομασία των ζυμαρικών που αντικαθιστούν την κλασική πάστα από αλεύρι και προσφέρουν μια μακαρονάδα ελαφριά και αρωματική για όσους θέλουν να μειώσουν τις θερμίδες στη διατροφή τους.

Υλικά

  • 4 μέτρια κολοκυθάκια
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Για τη σάλτσα πέστο: 2 ώριμα αβοκάντο
  • 10-12 φρέσκα φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
  • 50 γρ κουκουνάρι
  • αλάτι και πιπέρι
  • το χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 70 ml Ελαιόλαδο
  • Τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τις άκρες από τα κολοκυθάκια και κόβουμε σε λωρίδες. Υπάρχουν ειδικά εξαρτήματα στην κουζίνα για να γίνει αυτό. Ωστόσο, ένα μαντολίνο για λαχανικά ή ένας ανοξείδωτος τρίφτης αρκεί
  • Τρίβουμε τα κολοκυθάκια με το μακρύ μέρος προς το τρίφτη, ώστε να πάρουμε μακριές και όσο γίνεται πιο όμοιες λωρίδες
  • Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε ένα – ένα τα κολοκυθάκια να πάρουν ελάχιστο χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα με το υπόλοιπο κολοκύθι
  • Βάζουμε όλα τα υλικά για το πέστο σε ένα μηχάνημα κοπής με μαχαίρια, εκτός από το λάδι. Χτυπάμε καλά να γίνουν ένα μείγμα
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε
  • Ανακατεύουμε το πέστο με τα ζουντλς και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τριμμένη παρμεζάνα

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τρόπους να φτιάξετε τα ζουντλς μόνοι σας στο σπίτι:

ΣΧΟΛΙΑ