Συνταγή για δροσιστική τάρτα με κρέμα βανίλια και φρέσκα ακτινίδια – Το τέλειο γλυκό για την εποχή - iefimerida.gr

Συνταγή για δροσιστική τάρτα με κρέμα βανίλια και φρέσκα ακτινίδια – Το τέλειο γλυκό για την εποχή

Ατομική τάρτα με κρέμα βανίλια και φρέσκα ακτινίδια / Φωτογραφία: shutterstock
Ατομική τάρτα με κρέμα βανίλια και φρέσκα ακτινίδια / Φωτογραφία: shutterstock
ΖΩΗ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ

Τώρα που τα ακτινίδια είναι στα καλύτερά τους είναι ευκαιρία να φτιάξετε αυτό το απολαυστικό γλυκό.

Το έχουμε στο μυαλό μας ως εξωτικό φρούτο που το βρίσκουμε στα ψαγμένα μανάβικα και στα μεγάλα σουπερμάρκετ όλες τις εποχές. Ωστόσο, θεωρητικά τουλάχιστον, η εποχή του είναι η άνοιξη. Γενικά, είναι ένα φρούτο χαμηλό σε θερμίδες (1 μεγάλο ακτινίδιο έχει μόνο 50 θερμίδες), το πιο σημαντικό όμως είναι ότι είναι πολύ πλούσιο σε βιταμίνη C, για την ακρίβεια περιέχει διπλάσια ποσότητα από τα πορτοκάλια. Ταιριάζει πολύ ωραία σε λευκά γλυκά και ειδικά σε ό,τι περιέχει βελούδινη κρέμα βανίλιας και τραγανή βουτυρένια ζύμη όπως η απολαυστικά τάρτα της οποίας η συνταγή ακολουθεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ατομική τάρτα με κρέμα βανίλια και φρέσκα ακτινίδια / Φωτογραφία: shutterstock
Ατομική τάρτα με κρέμα βανίλια και φρέσκα ακτινίδια / Φωτογραφία: shutterstock

Τάρτα με κρέμα βανίλια και φρέσκα ακτινίδια

Υλικά για 4 ατομικές τάρτες

Για τη βάση

  • 190 γρ. κρύο βούτυρο, κοµµένο σε κυβάκια
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά
  • 3 κ.σ. κρύο νερό

Για την κρέμα

  • 3 ποτήρια φρέσκο γάλα
  • 3 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 4 κ.σ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ½ κ.γ. σπόροι βανίλιας ή εκχύλισµα βανίλιας
  • 2 κρόκοι χτυπημένοι με σύρμα
  • 1 κ.γ. βούτυρο

Για το γαρνίρισμα

  • 2 μεγάλα ακτινίδια, κοµµένα σε ροδέλες και στραγγισµένα καλά

Εκτέλεση
Βάση: Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα το βούτυρο µε το αλεύρι ώστε να δημιουργηθεί ένα µείγµα που να μοιάζει με χοντρά ψίχουλα. Προσθέτουµε τα αυγά και το νερό και χτυπάµε όλα μαζί τα υλικά μέχρι να οµογενοποιηθούν. Ζυµώνουµε µε τα χέρια και φτιάχνουμε μια µπάλα την οποία τυλίγουμε με μεμβράνη. Τη βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί και να σφίξει για 5 λεπτά. Σε καλά αλευρωμένο πάγκο την ανοίγουµε µε τον πλάστη και τη στρώνουµε σε 4 ατομικές ταρτιέρες (με διάμετρο 7 εκ.). Απλώνουμε καλά και φροντίζουμε να καλυφθούν τα τοιχώµατα. Τρυπάµε µε ένα πιρούνι τη βάση και τα πλαϊνά σε διάφορα σημεία και καλύπτουµε µεµβράνη. Βάζουµε στο ψυγείο για 1 ώρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Αφαιρούµε τη µεµβράνη, καλύπτουµε µε λαδόκολλα και γεμίζουμε με όσπρια ή ρύζι. Ψήνουµε για περίπου 20 λεπτά µέχρι η βάση να ροδίσει καλά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κρέµα: Σε λίγο γάλα (½ φλ.) διαλύουµε το κορν φλάουρ. Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα μαζί με τη ζάχαρη, το αλάτι και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν μια βράση. Προσθέρουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά με σίρμα. Μόλις το µείγµα πάρει βρασή προσθέτουμε το γάλα με το κορν φλάουρ ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν κοχλάσει η κρέµα, την αποσύρουµε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε την κρέμα με μεμβράνη και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει εντελώς για τουλάχιστον 1 ώρα . Γεμίζουμε την τάρτα με την κρέμα και γαρνίρουμε με κομμένα ακτινίδια. Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου, κόβουμε και σερβίρουμε.

Tips: Μπορούμε να φτιάξουμε την τάρτα και με άλλα φρούτα που συνδυάζονταο ωραία με τη βανίλια και τα ακτινίδια όπως είναι ο ανανάς, τα ροδάκινα ή τα φρέσκα δαμάσκηνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ