Συνταγή για σουφλέ πατάτας με μοτσαρέλα - iefimerida.gr

Συνταγή για σουφλέ πατάτας με μοτσαρέλα

Φωτογραφία: shutterstock
Φωτογραφία: shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα σουφλέ είναι η κατεξοχήν συνταγή που επιλέγουμε όταν θέλουμε να φτιάξουμε εύκολο, γρήγορο και γευστικό φαγητό.

Οι παραλλαγές του σουφλέ είναι αμέτρητες και δεν βαριόμαστε να το απολαμβάνουμε ποτέ καθώς κάθε φορά που το φτιάχνουμε μπορούμε να δημιουργούμε ένα πιάτο με εντελώς διαφορετικές γεύσεις.

Με μια έρευνα στο διαδίκτυο ανακαλύψαμε στην ιστοσελίδα του σεφ Δημήτρη Μακρυνιώτη το πιο εύκολο σουφλέ πατάτας που μπορείς να φτιάξεις σε ελάχιστο χρόνο, με υπέροχο άρωμα και γεύση.

Όλοι οι καλεσμένοι θα μείνουν ενθουσιασμένοι με αυτό το πιάτο ενώ η διαδικασία εκτέλεσης της συνταγής είναι εξαιρετικά απλή. Tο μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις όλα σου τα υλικά σε ένα σκεύος και έπειτα να τα ψήσεις στον φούρνο.

Υλικά συνταγής για σουφλέ με μοτσαρέλα

  • 1 κιλό πατάτες
  • 3 μεσαία αυγά
  • 400 ml κρέμα γάλακτος 36%
  • 1 συσκευασία Mozzarella
  • 1 συσκευασία τυρί Havarti
  • 50 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Αμέσως μετά, κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες μισού εκατοστού περίπου.
  • Σε ένα πυρίμαχο σκεύος, στρώνουμε μια στρώση από τις πατάτες, περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών και στρώνουμε μια στρώση με τα τυριά μας.
  • Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι πατάτες μας.
  • Τέλος, πασπαλίζουμε με τα τυριά μας από πάνω και αφού κόψουμε σε μικρά κομματάκια το βούτυρο, το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
  • Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το πυρίμαχο σκεύος .
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου μισή ώρα.
  • Αμέσως μετά, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα τυριά μας.

Δείτε το βίντεο εκτέλεσης της συνταγής:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή σουφλέ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ