Συνταγή για «σκωτσέζικα αυγά» -Τυλιγμένα σε κιμά από χοιρινό λουκάνικο - iefimerida.gr

Συνταγή για «σκωτσέζικα αυγά» -Τυλιγμένα σε κιμά από χοιρινό λουκάνικο

Συνταγή για σκοτσέζικα αυγά με κιμά από χοιρινό λουκάνικο
Συνταγή για σκοτσέζικα αυγά με κιμά από χοιρινό λουκάνικο / Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια διάσημη συνταγή που μπορεί να αποτελέσει ορεκτικό ή «μεζέ» για κρασί.

Ποτέ τα αυγά δεν είχαν πιο τραγανή και υπέροχη γεύση. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα νόστιμη συνταγή που θέλει τα βραστά αυγά να τυλίγονται σε κιμά από φρέσκο χοιρινό λουκάνικο και αποκτούν υπέροχη γεύση.

Παρότι σε απόλυτη μετάφραση, τα αυγά αυτά ονομάζονται «σκοτσέζικα», δεν φαίνεται να είναι ξεκάθαρη η ημερομηνία και ο τόπος που γεννήθηκε η συνταγή. Σε κάθε περίπτωση έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλή στο Λονδίνο και την Αγγλία γενικότερα από τις αρχές του 19ου ακόμη αιώνα.

Υλικά

  • 5 μεγάλα αυγά
  • 400 γρ φρέσκα χωριάτικα λουκάνικα με πράσο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 150 γρ μπέικον
  • 1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι ψιλοκομμένο φασκόμηλο
  • 1 κουταλάκι ψιλοκομμένο θυμάρι
  • 1 κουταλάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Βάζουμε 4 από τα αυγά σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Αφού πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα αυγά να σιγοβράσουν για 7 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το νερό και βυθίζουμε τα αυγά σε κρύο νερό. Ξεφλουδίζουμε προσεκτικά και τα αφήνουμε στην άκρη
  • Ανοίγουμε τα λουκάνικα, κρατάμε το κρέας και ανακατεύουμε με το πιπέρι, το μπέικον, το σκόρδο και τα μυρωδικά. Μοιράζουμε τον κιμά σε τέσσερα ίσα μέρη
  • Στρώνουμε μια μεμβράνη και πιέζουμε κάθε κομμάτι κιμά να ανοίξει και να γίνει όσο πιο λεπτό γίνεται
  • Αλευρώνουμε ελαφρά ένα, ένα τα αυγά και με τη βοήθεια της μεμβράνης τυλίγουμε τον κιμά γύρω από το αυγό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και στα τέσσερα αυγά.
  • Χτυπάμε το αυγό που περίσσεψε σε ένα μπολ. Σε άλλο έχουμε το αλεύρι και σε ένα τρίτο τη φρυγανιά. Κυλάμε τα αυγά πρώτα στο αλεύρι, βουτάμε στη συνέχεια στο αυγό και στη συνέχεια στη φρυγανιά, να καλυφθεί σε η επιφάνεια.
  • Βάζουμε το ηλιέλαιο να κάψει. Ιδανικά, καλό θα είναι να έχουμε φριτέζα (πανέρι), ώστε τα αυγά να βυθιστούν ολόκληρα στο καυτό λάδι. Ψήνουμε για 8-10 λεπτά ή ώσπου να πάρει ωραίο χρώμα και να τραγανίσει η φρυγανιά.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ