fbpx Συνταγή για πρέτσελ λουκανικοπιτάκια με έτοιμη ζύμη για πίτσα | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Συνταγή για πρέτσελ λουκανικοπιτάκια με έτοιμη ζύμη για πίτσα

Πρέτσελ λουκανικοπιτάκια με σουσάμι
02|11|2019 | 20:44
Πρέτσελ λουκανικοπιτάκια με σουσάμι / Φωτογραφία: Shuterstock

Αυτή η συνταγή θα σας δώσει τα πιο νόστιμα, λουκανικοπιτάκια.

Βυθίζουμε τα λουκανικοπιτάκια σε νερό που βράζει πριν τα ψήσουμε στο φούρνο για να τους δώσουμε όμορφο χρώμα και απολαυστική υφή. Αυτό είναι και το μόνο μυστικό για να γίνει το λουκανικοπιτάκι απολαυστικό και ακαταμάχητο.

Υλικά

  • 1 δόση ζύμη για πίτσα ή 1 πακέτο έτοιμη ζύμη
  • 6 λουκάνικα Φρανκφούρτης
  • 80γρ σόδα
  • Χοντρό αλάτι
  • 1 αυγό χτυπημένο με λίγο νερό
  • Σουσάμι λευκό και μαύρο

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια και ανοίγουμε σε μακρόστενες λωρίδες 5 εκ. πάχους και μήκους περίπου 20 εκατ.
  • Τυλίγουμε με κάθε λωρίδα το λουκάνικο ώστε να μην αφήνουμε κενά και να το καλύψουμε σε όλο του το μήκος. Κάνουμε το ίδιο με όλα τα λουκάνικα
  • Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει και προσθέτουμε τη σόδα. Ρίχνουμε δυο-δυο τα λουκανικοπιτάκια και αφήνουμε για 30’’ δευτερόλεπτα. Μεταφέρουμε σε ταψί, αλείφουμε με το αυγό, πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και σουσάμι
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς να πάρουν χρώμα, περίπου 15′ λεπτά.
ΣΧΟΛΙΑ