×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Συνταγή για πικάντικο φιλέτο σολομού με lime σος

Φιλέτο σολομού ψητό με καυτερό πιπέρι και lime
03|05|2019 | 13:44
Φιλέτο σολομού ψητό με καυτερό πιπέρι και lime / Φωτογραφία: Shutterstock

Πικάντικη συνταγή για φιλέτο σολομού με δροσερό άρωμα lime.

Πλούσιο σε Ω3, ο σολομός είναι ιδανική επιλογή για μια ισορροπημένη διατροφή. Επιπλέον, το φιλέτο σολομού είναι μια έξυπνη ιδέα για γεύμα στο άψε - σβήσε. Με τη συγκεκριμένη συνταγή θα προσφέρεις λίγη ένταση στο πιάτο που μπορείς να σερβίρεις με βραστά λαχανικά ή σαλάτα.

Υλικά

  • Το ξύσμα από 1 lime
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. χυμό lime
  • 1 φρέσκο φιλέτο σολομού
  • 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ανακμειγνύουμε το lime, χυμό και ξύσμα, με την καυτερή πιπεριά, το βούτυρο ελαφρώς λιωμενο και το ελαιόλαδο
  • Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο του σολομού και ψήνουμε σε σχαροτήγανο ή στο γκριλ για 2’ με 4’ λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Αποσύρουμε τον σολομό από τη φωτιά και κρατάμε στην άκρη ζεστό
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τα υλικά του lime, ώστε να λιώσε το βούτυρο αλλά να μην καεί
  • Σερβίρουμε περιχύνοντας τον σολομό με τη ζεστή σάλτσα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ