fbpx Το πασχαλινό «τσουρέκι του τεμπέλη» -Συνταγή με 100% εγγυημένη επιτυχία [εικόνες] | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE
ΜΕ ΑΡΤΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΚΑΙ... ΧΩΡΙΣ

Το πασχαλινό «τσουρέκι του τεμπέλη» -Συνταγή με 100% εγγυημένη επιτυχία [εικόνες]

Τσουρέκι κόκκινα αυγά
26|04|2019 | 15:23
Τσουρέκι με κόκκινα αυγά

Αν αυτό το Πάσχα… αργήσατε να αγοράσετε τσουρέκι, ή απλώς θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό, αξίζει να «πειραματιστείτε» με αυτή η συνταγή του iefimerida για το «τσουρέκι του τεμπέλη». Είναι εύκολη και έχει επιτυχία 100%!

Το «τσουρέκι του τεμπέλη» γίνεται με αρτοπαρασκευαστή, ωστόσο σε περίπτωση που δεν υπάρχει μπορούν να ακολουθηθούν τα βήματα που υπάρχουν σε αυτή τη συνταγή για παραδοσιακό τσουρέκι.

Το τσουρέκι του τεμπέλη ολοκληρωμένο!
Η επιτυχία για το «τσουρέκι του τεμπέλη» είναι 100% εγγυημένη / Φωτογραφία: iefimerida.gr

Τα υλικά για το «τσουρέκι του τεμπέλη»

Τα υλικά θα σας κοστίσουν περίπου 8-9 ευρώ και αρκούν για δυο μεγάλα τσουρέκια, τρία μεσαία ή αρκετά μικρότερα.

Τα υλικά:

  • 230 γραμμάρια γάλα (πλήρες)
  • 80 γραμμάρια βούτυρο/μαργαρίνη
  • 3 αυγά
  • 160 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μαστίχα Χίου (σε σκόνη σε μούλτι ή χτυπημένη)
  • 1 κ.γ. μαχλέπι (σε σκόνη σε μούλτι ή χτυπημένη)
  • 2 βανίλιες (σκόνη)
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 πορτοκάλι (μόνο ξύσμα)
  • 600 γραμμάρια αλεύρι για τσουρέκι
  • 9 γραμμάρια ξηρή μαγιά (ένα φακελάκι)
  • Αμύγδαλο φιλέ
Ενα πιάτο που περιέχει ξύσμα πορτοκαλιού
Το ξύσμα πορτοκαλιού δίνει μοναδική γεύση στο τσουρέκι / Φωτογραφία: iefimerida.gr

Βήμα - βήμα η διαδικασία για το λαχταριστό τσουρέκι

Η διαδικασία είναι πολύ απλή και απαιτεί μόλις λίγα λεπτά… χειρωνακτικής εργασίας.

Τα βήματα για το πασχαλινό «τσουρέκι του τεμπέλη»:

  • Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρολάκι, λιώνουμε το βούτυρο μέσα και τα ρίχνουμε στον κάδο του αρτοπαρασκευαστή.
Ογκομετρητής στον οποίο μετράμε το γάλα για το τσουρέκι μας
Για τα γλυκά καλό είναι να μετράμε τα υλικά με ακρίβεια / Φωτογραφία: iefimerida.gr
  • Προσθέτουμε στον αρτοπαρασκευαστή -αυστηρά με αυτή τη σειρά- τα δυο αυγά χτυπημένα, τη ζάχαρη, το ξύσμα, τις βανίλιες, τη μαστίχα, το μαχλέπι, το αλάτι και το αλεύρι.
Μαχλέπι και μαστίχα πέφτουν κονιοποιημένα στον κάδο του αρτοπαρασκευαστή
Το μαχλέπι και η μαστίχα πρέπει να είναι σε σκόνη / Φωτογραφία: iefimerida.gr
Ζύγισμα της ζάχαρης σε μια ψηφιακή ζυγαριά τροφίμων
Οι ζυγαριές τροφίμων είναι ιδιαίτερα προσιτές πλέον / Φωτογραφία: iefimerida.gr
  • Κάνουμε μια μικρή τρυπούλα στο «βουναλάκι» με το αλεύρι και εκεί βάζουμε τη μαγιά.
Η μαγιά τοποθετείται σε ένα βαθούλωμα που σχηματίζουμε πάνω στο αλεύρι
Η μαγιά δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με τα υπόλοιπα υλικά προ του ζυμώματος / Φωτογραφία: iefimerida.gr
  • Βάζουμε το πρόγραμμα του αρτοπαρασκευαστή για ζύμη (συνήθως διαρκεί 90 λεπτά).
Η επιλογή του προγράμματος για τη ζύμη στον αρτοπαρασκευαστή
Χρησιμοποιούμε το πρόγραμμα της ζύμης στον αρτοπαρασκευαστή / Φωτογραφία: iefimerida.gr
  • Οταν το πρόγραμμα πλησιάζει στο τέλος του, βράζουμε νερό σε μεταλλικό κατσαρολάκι και το βάζουμε στον πάτο του φούρνου μας, τον οποίο θερμαίνουμε στους 50 βαθμούς
Η φουσκωμένη ζύμη στον κάδο του αρτοπαρασκευαστή
Προσέχουμε να μην... ξεχειλίσει το φουσκωμένο ζυμάρι / Φωτογραφία: iefimerida.gr
  • Αφαιρούμε τη ζύμη από τον κάδο (καλό θα ήταν με αλευρωμένα γαντάκια), χωρίζουμε τη ζύμη στα δυο (ή περισσότερα κομμάτια) και πλάθουμε σε κορδόνια. Δίνουμε το τελικό σχήμα που θέλουμε.
  • Απλώνουμε λαδόκολλα σε ταψί, τοποθετούμε τις ζύμες επάνω και τα βάζουμε στο φούρνο (με το κατσαρολάκι στον πάτο) για να φουσκώσουν. Τα αφήνουμε για μισή ώρα ή μέχρι σχεδόν να διπλασιαστούν.
Τα δυο πλασμένα τσουρέκια στον φούρνο
Σε αυτή την περίπτωση φτιάξαμε ένα... μικρομεσαίο και ένα μεγάλο τσουρέκι / Φωτογραφία: iefimerida.gr
  • Χτυπάμε το αυγό που έχει μείνει, αραιωμένο με λίγο νερό. Βγάζουμε το ταψί και με πινέλο αλείφουμε με το αυγουλάκι τα τσουρέκια. Ταυτόχρονα βάζουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
Επάλειψη των τσουρεκιών με αραιωμένο αυγό
Αλείφουμε... γενναιόδωρα με το αραιωμένο αυγουλάκι / Φωτογραφία: iefimerida.gr
  • Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ και βάζουμε τα τσουρέκια στον φούρνο.
Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ
Φωτογραφία: iefimerida.gr
  • Ψήνουμε τα τσουρέκια για 30 περίπου λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά.
Το τσουρέκι του τεμπέλη είναι έτοιμο!
Ετοιμο το «τσουρέκι του τεμπέλη» / Φωτογραφία: iefimerida.gr
ΣΧΟΛΙΑ